Csíkok minden mennyiségben - Lakberendezési tippek a Poli-Farbétől

Promóció

2017.április.27.

A sávok divatja reneszánszát éli: az idén is jöhetnek a csíkok, ha ruhatárunkat vagy lakásunkat szeretnénk egy kicsit felturbózni. Milyen színeket használjunk, és hogyan készíthetünk mi magunk is profi, csíkos mintát? Erről kérdeztük Zai Viktóriát, a Poli-Farbe enteriőr-stylist szakértőjét.

Vagány, csíkos mintákkal könnyedén feldobhatunk egy egyszerű szobát, sőt, optikailag is jelentősen javíthatunk a túl alacsony mennyezetű vagy éppen túl nagy belmagasságú terek adottságain. Például a sokemeletes házakban kialakított panellakások többségében elég alacsony a plafon: ilyen helyzetben a függőleges csíkok segíthetnek nyújtani a teret. A magas bérházakban és a modern loftlakásokban pedig a vízszintes mintákkal teremthetünk kissé intimebb, kevésbé teremszerű helyiségeket. Mivel a nagy felületen elhelyezett csíkok vonzzák a tekintetet, módjával bánjunk a színekkel, nehogy túl tolakodó legyen a végeredmény.

Aki nem kedveli a tapétát, vagy egészen egyedi elképzelést szeretne megvalósítani, saját kézzel is festhet csíkokat falakra. A dekoráció elkészítéséhez nem kell különösebb kézügyesség, elég egy kis precizitás és némi kreativitás. A kivitelezés előtt fontos a tervezés: kezdőként inkább vastag sávokban gondolkodjunk, mert így hamarabb elkészülünk, és a hibázásra is kevesebb alkalom adódik. Ráadásul a markáns, vastag csíkok most rendkívül divatosak. Kontrasztos színeket válasszunk, legyen egy világosabb és egy sötétebb, erőteljesebb árnyalat is kéznél. Érdemes az idei divatszínek közül válogatnunk: a menő szürkét párosíthatjuk élénk sárgával vagy harsogó zölddel, de visszafogott pasztellszíneket is variálhatunk intenzív kékkel vagy egy mélyebb árnyalatú barnával.

A sávok kijelöléséhez használjunk mérőszalagot, vonalzót és egy hosszú lécet. Először a világos árnyalatot kell felvinni a felületre, majd annak száradása után az élénk csíkokat maszkolószalag segítségével alkothatjuk meg.

Ha több színt szeretnénk használni egy falfelületen, vásároljunk olyan festéket, amely gyorsan szárad, és amely már egy rétegben is kitűnően fed. Kitűnő választás lehet a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték, amely felhasználóbarát tulajdonságainak köszönhetően –csepegésmentes, egy rétegben is elegendő, nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet, illatosított – könnyed és játékos dekorálást tesz lehetővé.

A sokszínű falfesték: http://www.polifarbe.hu/hu/platinum/platinum-egyretegu-belteri-falfestek
Tippekért, ötletkért és szakmai tanácsokért látogass el a Poli-Farbe blogjára: http://blog.polifarbe.hu
Elbizonytalanodtál? Kérdezd szakértőnket: https://www.facebook.com/szobafestoattila
Lakberendezési tanácsokért fordulj enteriőr-stylist szakértőnkhöz: https://www.facebook.com/polifarbe
Hol tudod hozzád legközelebb beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézd meg itt: http://www.holvegyekfesteket.hu/Képek: Poli-Farbe Kft.

Csíkok minden mennyiségben - Lakberendezési tippek a Poli-Farbétől Az idén is jöhetnek a csíkok, ha ruhatárunkat vagy lakásunkat szeretnénk egy kicsit felturbózni

Ez is érdekelhet

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.