Divatguru a konyhában

2014.május.31.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Pintér Judit legendás epres csokoládé tortájáról ódákat lehetne zengeni. Aki egyszer megkóstolja, szinte biztos, hogy nem bír vele egyhamar betelni. Divatszerkesztőnk csak nektek árulja el a szuper titkos finomság receptjét.

Epres csokoládé torta
Hozzávalók:
Tortalap:
6 db tojás
9 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál víz
1 evőkanál kakaópor
1 vaníliás cukor
9 evőkanál tönkölybúza fehérliszt vagy finomliszt
1 sütőpor








Csoki krém
125 dkg 70 %-os jó minőségű ét csoki
5 dl 30 %-os habtejszín
Ízlés szerint:
1-2 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál kakaópor
fél kg földieper a díszítéshez





Így készítsd el!
Első lépésként kapcsold be a sütőt 175 C-ra, amíg melegszik elkészítheted a tortalapot. Ezt a receptet még a mamámtól tanultam és ez a legegyszerűbb piskótatészta, amit nem lehet elrontani. Válaszd ketté a tojások fehérjét és sárgáját két tányérba. Robotgépben a tojásfehérjét habosíts föl, s ha már elég kemény tegyél hozzá 2 evőkanál kristálycukrot és ezzel habosítsd tovább még pár percig.

A tojás sárgákat, a 7 evőkanál kristálycukrot, 1 vaníliás cukrot, 3 evőkanál vizet habosítsd föl és ha már habos keverd hozzá a kakaóport. A tojásfehérjét, a tojás sárgát, a lisztet és a sütőport nagyon óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd össze egy gumis spatulával. Praktikus a lisztet átszitálva hozzáadni, mert így levegősebb lesz a tészta. Egy kerek sütőforma aljára tegyél sütőpapírt, így könnyebb kivenni a sütés után a tortát majd óvatosan öntsd bele az összekevert tésztát és süsd a sütőben 30 percig 175 C-on. Egy fa fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta. Ha beleszúrod a fogpiszkálót a torta közepébe és nem tapad rá a tészta akkor megsült. Ha még csoki masszás mikor kihúzod süsd tovább 10-15 percig. Miután elkészült, tedd tortarácsra hűlni. Amíg a sütőben sül elkészítheted a csoki krémet. Vízgőz fölött egy edénybe, (én a fém habkeverő tálat szoktam használni), tedd bele az 5 dl habtejszínt és melegítsd föl. Vigyázz, nem kell föl forralni! Ha már eléggé meleg a tejszín le is veheted a tűzről és keverd hozzá az apróra tört csokoládét. Dolgozhatsz egy habverővel is, a lényeg hogy a csokoládé elolvadjon.

Kóstold meg, és ha nem találod elég édesnek tehetsz hozzá 1-2 evőkanál kristálycukrot és 1 kávéskanál kakaóport.

Ha folyékony állagú a keverék hűtsd le, és tedd a krémet hűtőszekrénybe néhány órára esetleg éjszakára. A krémet jól le kell hűteni, mert csak így tudod fölhabosítani.

A robotgépben vagy kézi habverőveé habosítsd föl a csoki krémet. Nagyon fontos, hogy folyamatosan figyeld az állagát. Ugyanis ha sokáig habosítod, kiválik belőle a vaj és csomós lesz.

Vágd ketté a tortalapot és az alsó részt kend meg a krém felével, majd tedd a tetejére a másik lapot és a többi krémet halmozd a tetejére és kend az oldalára. Azért is praktikus az oldalát is bekenni, mert így nem szárad ki tészta.

Az elkészült tortát tedd pár órára a hűtőbe, mert így a krém picit megkeményedik. Mindig előzőnap készítem el, mert sokkal finomabb ha áll több órán át és összeérnek az ízek.

Tálalás előtt díszítsd a tetejét illatozó földieperrel, de meggyel is nagyon finom.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője