DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

2021.december.8.

Mindenki imádja a kézzel készített ajándékokat, legyen az egy részletgazdag festmény, vagy akár egy egyszerű sütemény! Ebből lehet igazán érezni az odafigyelést a másiktól. Cikkünkben remek „Do It Yourself”, vagyis „csináld magad” ajándékötleteket olvashatsz, amikkel örömet szerethetsz szeretteidnek. Bármelyik szuper meglepetés lehet akár legjobb barátnődnek, édesanyádnak, vagy akár szerelmednek is. Jó válogatást!

DIY karácsonyi ajándék
DIY karácsonyi ajándék
Fotó: Gettyimages.com

Bőrradír

A házi bőrradír hihetetlenül egyszerű, nagyjából 10 perc kell az elkészítéséhez! Általában az összesnek az alapja hagyományos, vagy barnacukor, kókuszolaj és valamilyen illóolaj. A hozzávalókat csak össze kell keverned és egy zárható tartóba töltened, például egy üres befőttesüvegbe. Köss rá egy szalagot és kész is a kézzel készített bőrradír!

Boldog üzenetek

Biztos te is éreztél már úgy, hogy egyedül vagy, vagy esetleg bal lábbal keltél ki az ágyból és semmi nem akar összejönni. Ilyenkor legszívesebben telefonálnánk legjobb barátnőnknek/párunknak, vagy bárkinek, akitől erőt és támogatást kaphatunk. Ezzel az ajándékkal szeretteidnek tudsz ugyanígy erőt adni, mikor rád van szükségük. Akár kis levelek formájában, vagy egy befőttesüvegbe töltött kis cetlikkel tudod felvidítani szeretteidet, amikor csak szükségük van rád. Az üzenetek lehetnek motivációs mondatok, idézetek vagy akár egy közös emlék, ami jobb kedvre deríti őket. Kreativitásra fel, és már írhatod is a sok pozitív bombát!

Páros póló

Ötletes ajándék lehet például legjobb barátnőddel egy közös póló! Nem feltétlenül a megszokott „best – friends” felirat, hanem például közös kedvenc filmből, vagy sorozatból kiragadott sorok, vagy szereplők rajzai. Édesanyádnak is készíthetsz hasonló pólót/pulcsit ilyen felirattal például: „Rule maker – Rule breaker”. Az ilyen felsők elkészítését szinte bármelyik textilnyomó elvállalja, általában náluk vásárolhatsz hozzá pólót is, de ha azt is te szeretnéd kiválasztani, vihetsz sajátot is.

Puha takaró ujjhorgolással

Ennek az ajándéknak az elkészítése elsőre kicsit nehéznek tűnhet, de a sok You Tube videónak köszönhetően semmi sem lehetetlen! Hobbiboltokban, vagy kifejezetten fonalboltokban lehet vásárolni jó vastag és puha fonalakat, ami fontos lesz a takaró horgolásához. Ezen, és az ujjaidon kívül semmi másra nem lesz szükséged! Jó horgolást!

Illóolajos parfüm üvegcsében

Görgős tetejű (roll-on) üvegcsékbe készíthetsz „parfümöket” szeretteidnek. Számos különböző receptet lehet az interneten találni, attól függően, hogy milyen keveréket szeretnénk készíteni. Kreálhatsz például megnyugtató, ébresztő/frissítő vagy éppen fájdalomcsillapító hatású cseppeket, vagy egyszerűen különböző illatú parfümöket. A kész folyadékot a görgő segítségével felviheted például csuklódra, halántékodra. Mivel természetes anyagok kerülnek bele, egyáltalán nem ártalmas, sőt megspékelheted vitaminos cseppekkel is, amik miatt kifejezetten hálás lesz bőröd. Elkészítésük elég egyszerű és tényleg nagyszerű eredményt lehet elérni! Ha már elkezded csinálni, készíts párat magadnak is!

Hímzés

Ez az ajándék kicsivel nehezebb, mint az előzők, de tapasztalat alapján mondom, nem lehetetlen! Ez talán a felsoroltak közül az egyik legszemélyesebb, hiszen olyan mintát tudsz kiválasztani szeretteidnek, ami igazán fontos nekik. Hímezhetsz egy sima fölsőre, vagy akár egy vászontáskára valamilyen egyszerűbb mintát, például egy állatot, vagy virágokat. Az interneten rengeteg pár perces videót találsz a készítéséről, nem kell a legbonyolultabb öltéseket tudni az ajándék elkészítéséhez, a legegyszerűbb módszer is tökéletesen megteszi! A póló vagy táska elkészítése előtt azonban nem árt egy kis gyakorlás például egy régi párnahuzaton. Ha nem jött volna meg a kedved a hímzéshez, megvalósíthatod terveidet akár vízálló textilfilccel is. Hobbyboltokban lehet kapni ezeket az eszközöket, amik azért szuperek, mert mosás közben sem jön le a minta az anyagról!

Régi szép idők...

Párod, vagy barátod számára szuper nosztalgiázós ajándékot készíthetsz megőrzött mozijegyekből, számlákból vagy bérletekből. Egy utazás emlékét elevenítheted fel például az ott felhasznált tömegközlekedési jegyekkel vagy múzeumi belépőkkel. Ha előkerested a féltve őrzött ereklyéket, onnantól csak a képzeleted szabhat határt az ajándéknak! Készíthetsz belőlük kollázst, vagy képkeretbe foglalhatod őket, de akár papírírószerben le is lamináltathatod őket.

Alkothatsz belőlük különböző tárgyakat, akár laminált jegyekből könyvjelzőt, vagy ragasztó segítségével kulcstartót is, így gyakran visszaemlékezhet szeretted a régi szép időkre.

Szerző: Bán Lilianna

Ez is érdekelhet

Valentin-napi ajándék magadnak

Valentin-napi ajándék magadnak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói