Édes csodák

2016. január 8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Jöhetnek a finom fogások! Ezek az édességek nem csak téged, hanem másokat is levesz a lábáról, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni!

Édes csodák
Fotó: Thinkstock

Fekete-erdő mousse
Hozzávalók: 500 g kimagozott meggy, kevés meggyszirup (elhagyható), 300 ml tejszín, 2 teáskanál rum (vagy rum aroma), 350 g csokoládé mousse, 5 g étcsokoládé, forgácsokra vágva vagy reszelve. A csoki moussehoz: 15 dkg keserű csokoládé, feldarabolva, 2 tojássárga, 3 tojásfehérje, 3 evőkanál porcukor, csipetnyi só
Így készítsd el:
A csoki mousse-hoz gőz felett egy nagyobb tálban olvaszd fel a csokit, keverd simára, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni. Keverd bele a tojássárgáját, majd a keményre vert fehérje habot is óvatosan forgasd bele. Tedd a hűtőbe kb. négy órára. A fekete-erdő mousse-hoz tedd a tejszínt egy tálba, add hozzá a rumot és elektromos habverővel keverd addig, amíg puha csúcsos nem lesz. Rétegezd négy pohárba a tejszínt, a csoki mousse-t, a meggyet és kevés meggylét, a tetejére tejszín, végül a csokiforgács.


Málnás sajttorta brownie

Hozzávalók: 12 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 15 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 13 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 2 db tojás. A ricottás krémhez: 25 dkg ricotta, 1 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, reszelt citromhéj. A tetejére: kb. 20 dkg málna vagy bármilyen más gyümölcs
Így készítsd el:
A vajat és a csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a barna cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is, végül a sütőporral vegyített lisztet, majd keverd össze. Egy kisebb sütőformát kenj ki vajjal, öntsd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A ricottát tedd egy tálba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverd simára. Ezután keverd bele a vaníliás pudingport is. A sütőformában lévő massza tetejére óvatosan öntsd rá a ricottás keveréket, egyenletesen simítsd el, és szórj a tetejére kiolvasztott, lecsöpögtetett málnaszemeket. A tésztát tedd az előmelegített sütőbe és alufóliával letakarva süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát és süsd további 10 percig.

Fotó: Thinkstock
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fejleszthető az érzelmi intelligencia? Szakértő válaszol

Fejleszthető az érzelmi intelligencia? Szakértő válaszol

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)