Egy 94 éves orvos szerint EZ a pofonegyszerű módszer, hogy elkerüld az influenzát

2018.október.4.

Már halljuk, hogy ősszel újra beköszöntött a vírusszezon, a sokadik az évben. Van már nem csupán téli, hanem tavaszi, nyári és őszi influenzajárvány is. Természetesen mindannyian rettegünk, hogy nehogy éppen most döntsön le minket a lábunkról a betegség. Miközben mindenki különféle praktikákkal, vitaminokkal, gyógyszerekkel igyekszik elejét venni az influenzának, holott egy idős amerikai orvos állítja, hogy egy pofonegyszerű módszerrel elkerülhetnénk.

Egy 94 éves orvos szerint EZ a pofonegyszerű módszer, hogy elkerüld az influenzát
Fotó: Shutterstock

A 94 éves orvos azt állítja, megtalálta az influenza és a nátha ellenszerét, ugyanis hiába találkozik naponta betegekkel még most is, már évtizedek óta nem gyötörte ilyen típusú betegség. A megoldás szerinte egy, sokak által kedvelt és használt élelmiszer, ami nem más, mint a joghurt.
A joghurt a bélrendszeredben fejti ki a hatását, és emésztés közben több vitamint is termel, többek között B6-ot és B12-t, és K2-t. Emellett segít a rossz baktériumok elleni küzdelemben is, mint a kólibaktérium vagy a szalmonella, miközben a beleket is folyamatos mozgásban tartja.

Milyen előnyei vannak még a joghurtevésnek?


Amellett, hogy segít megküzdeni a baktériumokkal és vírusokkal, a joghurtfogyasztás a súlygyarapodás ellen is jól jöhet. Egy kutatás kimutatta, hogy azok, akik hetente minimum 3 alkalommal fogyasztottak belőle, 1 év alatt sokkal kevesebbet híztak, mint azok, akik nem ettek belőle, így emiatt is érdemes fogyasztani. A túlsúly ugyanis komoly egészségügyi problémákat okozhat, mint például a cukorbetegség vagy a szívinfarktus.

5 apróság a mindennapokra, ami segít az egészség megőrzésében

5 apróság a mindennapokra, ami segít az egészség megőrzésében

A joghurt emellett az agyadra is jó hatással lehet. Egy másik kutatás során a nőket 3 csoportba osztották, és négy hétig figyelték őket. Az első csoport naponta kétszer evett olyan joghurtot, ami probiotikumokat is tartalmazott, a második probiotikum nélküli joghurtot evett, ugyancsak napi kétszer, míg a harmadik semmi ilyesmit nem vett magához 1 hónapon át. A vizsgálat végén az derült ki, hogy akik az első csoportban voltak, azok agyának az a része, mely az érzelmeket és az érzékelést dolgozza fel, jóval fogékonyabbá vált.

Milyen a jó joghurt?


Legyen benne élő és aktív kultúra. Ezen kívül fontos, hogy hűtött legyen, ugyanis a hideg fontos ahhoz, hogy a kultúrák frissek legyenek, és megmaradjanak a termékben. Lehetőleg olyat válassz, amiben van lactobacillus és bifidobacterium, ugyanis ez a két legerősebb baktérium.

Vigyázz a cukorbombákkal


Jobb, ha olyan terméket eszel, ami natúr, ugyanis az ízesített és színezett joghurtok akár annyi zsírt és cukrot is tartalmazhatnak, mint a jégkrém. Ahhoz, hogy ezt elkerülhesd, a következőkre figyelj:

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói