"Az elmúlt években arra jöttem rá, hogy ami igazán érdekes, az az együtt töltött idő" - Eke Angéla színésznővel beszélgettünk

Univerzálisan elfogadott tény, hogy a kutya az ember legjobb barátja, társaságuk jó hatással van mind a lelki mind a testi egészségünkre. S bár egyre több háziállatot fogadunk örökbe, továbbra is több ezren várnak a szerető gazdikra az önkéntesek által fenntartott menhelyeken.

Fotó: Bodnár Zsófia
Fotó: Bodnár Zsófia

Legyen szó adományvásár szervezéséről vagy adományozásról, Eke Angéla újra és újra kiáll az olyan fontos ügyek mellett, mint az állatvédelem; idén karácsonykor is arra buzdít, hogy ne felejtkezzünk meg a kiszolgáltatott helyzetben lévő négylábú barátainkról, mert a tőlük kapott szeretet megváltoztatja az ember életét. Bambi kutyájával különleges kapcsolatot ápol, többek közt erről is mesélt nekünk a GLAMOUR Karácsonyi mellékletében!

Az utóbbi években változott számodra a karácsony jelentése?

Abszolút megváltozott a karácsony egész szellemisége. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szűkebb családi körrel nem halmozzuk el egymást tárgyi ajándékokkal. Már évek óta az a szokás nálunk, hogy kiválasztunk egy alapítványt, és arra kérem a családot, hogy azt az összeget, amit haszontalan tárgyakra fordítanánk, inkább utaljuk el annak az alapítványnak. Ha meg is ajándékozzuk egymást, akkor is az élményekre és a kulturális eseményekre fordítjuk a figyelmet, például egy különleges színházjeggyel kedveskedünk a másiknak. Az elmúlt években arra jöttem rá, hogy ami igazán érdekes, az az együtt töltött idő, az emberi pillanatok, mint amilyen egy közösen átnevetett este. Ezekből már egyre kevesebb van, és a pandémia alatt is kevesebb együtt töltött időre volt lehetőség. Amellett, hogy most már több éve kiállok a természet- és állatvédelmi eszmékért, de ennél a tetteket még fontosabbnak tartom, akár önkéntes alapon vagy szervezett tevékenységgel akár kutyamenhelyen. Ha nem szeretnénk kiüresedve ülni a fa alatt a percek alatt elhasználódott papírcsomagolások között, akkor egy jó tettel máris átérezhetjük, hogy ez egy másik, különleges nap.

Angi&Bambi Fotó: Bodnár Zsófia

Olvasd el a teljes interjút a GLAMOUR decemberi Ajándékkalauz mellékletében!

Stylist: Csillag Szilvia

Smink: Kiss Csilla

Haj: Végh Virág

Ez is érdekelhet

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói