˝Elkezdtem ütögetni a falat˝ - Babos Tímea sikert sikerre halmoz a teniszpályán

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A legsikeresebb magyar teniszező, Babos Tímea mindig eléri, amit akar, szerintünk éppen ezért még sok örömet fog okozni a rajongóinak.

Babos Tímea tenisz
Fotó: GLAMOUR/ZsólyomiNorbert

2016-ben bekerült a világ 40 legjobb teniszezője közé, és a riói Olimpián is szoríthattunk érte. Egész évben versenyről versenyre utazik, amikor ritkán végre itthon van, akkor mindenki rá kíváncsi. A Glamour fotózása előtt sajtótájékoztatót tartott, és vagy két tucat interjút adott, de nem csak a pályán fáradhatatlan és profi, a kamera előtt is remekelt.

Láttad? 10 nő, aki megváltoztatta Babos Tímea életét

Bár sportos családból származol, a szüleid mégsem örültek, hogy teniszezni kezdtél. Mi volt ennek az oka?
A nőverem majdnem kilenc évvel idősebb nálam, és ő is végigjárta ezt a pályát, édesapám volt az edzője. A családom pontosan tudta, hogy mennyi lemondással jár ez, mit jelent például anyagilag, amíg valakiből befutott teniszező lesz. Szóval, ezért sem igazán akarták, látták, hogy milyen hatalmas áldozatokkal jár.

De te nem hallgattál rájuk?
Hát, nem maradt sok választásuk. Bennem elég nagy a versenyszellem kicsi korom óta, eleinte úszónak készültem, de sokszor láttam a tesóm edzéseit, és nagyon megtetszett, úgyhogy elkezdtem egyedül ütögetni a falat. Aztán persze már rendesen edzettem is.

Csak a pályán szeretsz küzdeni, vagy a magánéletben is ilyen vagy?
Mindenben eléggé céltudatos vagyok, és maximalista, ami nem mindig a legjobb. Valószínűleg ez egy adottság, de a sport biztosan felerősíti ezeket a tulajdonságokat. Én egészen fiatalkorom óta sokat voltam egyedül, sokat utaztam, két évig éltem Angliában egyedül. Mindig is érettebbnek tartottak a koromnál, a bennem lévő versenyszellem pedig valahogy közben még inkább hangsúlyos lett.

Azt mondod, nem olyan jó, hogy maximalista vagy. Miért?
Hiába érek el sikereket, akkor máris újabb célokat tűzök magam elé, és előfordul, hogy ezek a célok nem reálisak. Nekem az utóbbi időben kellett megtanulnom élvezni a sikert, és jobban értékelni mindazt, amit már elértem idáig. Korábban úgy éltem meg a vereségeket, mintha vége lenne a világnak, a győzelmeket meg csak szimplán tudomásul vettem - meg kellett találni az egyensúlyt.

Soha nem élted meg lemondásként az élsportot?
Hát, dehogynem! Most lesz hétvégén az 5 éves érettségi találkozóm. Az osztálytársaimmal az iskolában alig találkoztam, úgyhogy ez a "fiatalság, bolondság" rész nekem szinte teljesen kimaradt. Nem állítom, hogy én ezt hiányolom, de az biztos, hogy rengeteg lemondás is volt ez életemben, és ha nem lennék ilyen sikeres, akkor valószínűleg sokkal-sokkal nehezebb lenne feldolgozni ezeket.

Tudtad? Babos Tímeát le akarták beszélni a teniszről

Próbáltam összeszámolni hány helyen jártál tavaly, de aztán feladtam, mert rengeteg versenyed volt a világ minden táján. Hány perc alatt tudod bepakolni a bőröndödet?
Most jöttem haza egy tízhetes turnéról, hazafelé még kaptam a szponzoroktól új ruhákat. Kifelé két 20 kilós bőrönddel indultam, vissza pedig 4x25-tel jöttem. Ezt azonnal ki kellett pakolni, mert teljes ruhacsere kell a salakos szezonra. Ha valamit, ezt a részét a tenisznek azért annyira nem élvezem.

Egyszer azt mondtad, hogy vásárlásmániás vagy, érdekelne, hogy mi a gyengéd?
Sajnos, ez így van, és abszolút a cipők a gyengéim. Amikor nemrég Amerikában jártam, utolsó nap még vettem két cipőt, amikor pedig utána találkoztam a tesómmal itthon, vele is vettem még kettőt. Otthon az egész szobám tele van cipőkkel, igazából már nem is férnek sehova.

Hány pár van nagyjából?
Hú, nem tudom, nagyon sok. És akkor még pluszban a sportcipők, de abból elhasználok heti egyet, ha füves pályás szezon van, akkor kettőt.

Hetente egy cipőt? Lehet, hogy ezért akarsz mindig utcai cipőket venni?
Igen, lehet, hogy azért, mert azokat nem kell egy hét után kidobni.

Stylist: Kökény Nikoletta, Smink: Véger Fibi, Haj: Dóczi Barbara/Cult Schwarzkopf Professional, Ruha: Cukovy/Treasure Budapest, Cipő: Buffalo

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR 2016. Beach számában jelent meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez tényleg ő? Julia Roberts vakítóan szőke lett!

Ez tényleg ő? Julia Roberts vakítóan szőke lett!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)