Eperszerelem

2014. május 30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bő két hét és hamarosan véget ér az eperszezon! Ha teheted, fogyassz minél többet a piros finomságból, pláne amíg kedvező áron lehet beszerezni. Mit szólnál egy kis epres browniehoz és eperfagyihoz?

Brownie eperrel
Hozzávalók: 20 x 30 cm-es tepsihez: 25 dkg csokoládé (70 %-os), 20 dkg sütőmargarin, 25 dkg barna cukor, 3 db tojás (nagy), 4 dkg kakaó, 12 dkg liszt, reszelt narancshéj (el is hagyható), 30 dkg eper
Így készítsd el!
Az epret folyó víz alatt alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Ezután ízlés szerint darabold fel. A csokoládét tördeld bele egy edénybe, majd add hozzá a margarint és a barna cukrot. Ezután kevergetve olvaszd fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Amikor már csak éppen langyos, keverd hozzá egyesével az egész tojásokat (mindegyik tojással keverd alaposan össze a masszát), ezután szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, majd fakanállal keverd össze. A masszához add hozzá a feldarabolt eper felét. A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele az epres masszát, és egyenletesen simítsd el. Ezután a maradék eperdarabokat szórd rá a massza tetejére, és egy kicsit ütögesd a tepsit az asztalhoz. Helyezd be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd 25 percig. Amikor lejárt a sütési idő, vedd ki a sütőből, nehogy nagyon kiszáradjon a tészta. A tepsiben hagyd kihűlni, majd ízlés szerint szeleteld fel. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg a sütemény tetejét eperrel!


Eperfagyi
Hozzávalók: 3 tojássárga, 2,5 dl tej, 5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 20 dkg eper, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só
Így készítsd el!
Pürésítsd 5 dkg cukorral az epret, és tedd félre. Egy másik edényben keverd simára a tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval. Közepes hőfokon melegítsd forrásig, de ne forrald fel teljesen. Öntsd át egy hideg tálba, tedd három órára hűtőbe, és néha keverd meg. Ha lehűlt, add hozzá a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt, és keverd bele az elkészített eperpürét. Az eperpüréhez hozzákeverhetsz fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút. Ha nincs fagylaltgéped, simítsd a masszát egy műanyag tálba, tedd a mélyhűtőbe, és kb. két óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverd át. Ezt a műveletet 20 percenként 3-szor ismételd meg. A tál helyett, akár jégkrém formába is teheted, így még gusztusosabban mutat!


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Holnap nyit a Primark magyarországi üzlete - Itt van minden, amit tudnod kell róla

Holnap nyit a Primark magyarországi üzlete - Itt van minden, amit tudnod kell róla

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)