Erre a 6 dologra készülj fel, ha barátok maradtok az exeddel

2017.október.23.

Megoszlanak a vélemények arról, hogyan célszerű viszonyulni az exünkhöz a szakítás után: van, aki szóba sem áll vele, sőt, minden platformon letiltja volt szerelmét, míg mások törekednek a jó viszony, akár a barátság megőrzésére. Kétségkívül érzékeny ez a téma, és emberenként és kapcsolatonként változó, hogyan a legjobb folytatni, azonban ha a haverkodás mellett döntenél, fontos szem előtt tartani néhány dolgot...

Akár a szerelemnél, a barátság kialakításához is időre és energiára van szükség. Valaki, aki tegnap még életed szerelme volt, nem válhat percek alatt egy közömbös baráttá - adj időt kettőtöknek, hadd alakuljon az egészséges ütemben a dolog.

Az, hogy barátok vagytok egyben azt is jelenti, hogy elmesélitek egymásnak az aktuális randijaitokat? Így máris ijesztőbben hangzik a dolog, ugye? Ez a helyzet is rajtatok áll: ha kihűlt a kapcsolat, és már nem vonzódtok egymáshoz, előfordulhat, hogy könnyűszerrel megvitatjátok az új fiúk és lányok ügyét, azonban vigyázz! Lehetséges, hogy valaki itt sérülni fog.

Láttad már? 7 mondat, amit nem akarsz hallani tőle az első randin

Nem az ő életükről van szó, ettől függetlenül egy percig se hidd azt, hogy nem alkotnak majd csípős véleményeket a döntésedről. Még ha úgy is érzed, uralod a helyzetet és jól döntöttél, a barátaid valószínűleg megpróbálnak lebeszélni majd - hiszen féltenek téged és jót akarnak. Vajon érdemes hallgatni rájuk?

Bizony, elég jó esély van arra, hogy az exed új szerelme nem nézi jó szemmel, hogy továbbra is kapcsolatban állsz a párjával, sőt mi több, bizalmas barátságot ápoltok. Te vagy a korábbi Nagy Ő, az a bizonyos csinos és okos lány, akit imádtak a szülei. Nem csoda, ha felmerül benne a kétely, hogy valamelyikőtök szíve még visszahúz a másikhoz.

Attól még, hogy az életed része maradt, nem várhatod el, hogy ugyanazt a pozíciót is foglald el a fontossági sorrendjében, mint korábban. Míg régebben téged választott a focimeccs és a sörözés helyett, most újra a barátai kerültek az első helyre, és előfordulhat, hogy egy új lány is bejön a képbe.

Mi fér bele innentől a barátságba? Heti egyszer kávéztok, vagy órákat beszélgettek telefonon, esetleg együtt töltötök egy-egy estét is? Előfordulhat, hogy a szakítás után is leginkább egy párkapcsolatra emlékeztet a viszonyotok. Ebben az esetben érdemes elgondolkodni: talán mégis folytatnunk kellene? Ha pedig jó okkal zártátok le, miért kacsintgattok még mindig egymás felé?

Ez is érdekelhet

Lesd el a divattervező stílusát!

Lesd el a divattervező stílusát!

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább