Értékek, melyekre érdemes odafigyelned a párkapcsolatodban

2022. június 10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sorozatunkban Manhalt Dóra a kineziológia módszerének segítségével megmutatja, hogyan nézz rá más nézőpontból az életedre, hogyan hozd ki magadból a legtöbbet, hogyan hallgass a belső hangodra annak érdekében, hogy egy teljesebb és boldogabb életet tudj élni.

Te hogy képzeled el az igazi szerelmet? És mit teszel érte, hogy megélhesd?
Te hogy képzeled el az igazi szerelmet? És mit teszel érte, hogy megélhesd?
Fotó: Getty Images

A párkapcsolat, a szerelem, mint téma, mindenkit érint és mindenkit megérint. Mindenkiben van egy kép arról, hogy mi a szerelem és milyen az igazi szerelem. De sajnos ahányan vagyunk, annyiféle ilyen kép létezik. Hiszen mindenkiben vannak vágyak és megélt tapasztalások is ezzel kapcsolatban, melyek formálják a szerelemről alkotott belső képünket. Ha csak azt végiggondoljuk, hogy ezzel minden egyes ember így van, akkor máris megérthetjük, miért látjuk ennyire bonyolultnak a helyzetet, miért értjük meg egymást ilyen nehezen.

De talán létezik néhány olyan alapigazság, mely a legtöbbünk számára fontos és az ezekre való odafigyelés megfelelő mederbe terelheti a kapcsolatot.

HIRDETÉS

Lássuk melyek lehetnek ezek a Kulcsok az igazi kapcsolódáshoz:

 1. Szívből kapcsolódjunk, ne ösztönből: felül kell és felül is lehet emelkedni az ösztönösségen, férfiként is és nőként is. A hűség pedig egy olyan nélkülözhetetlen alkotóeleme kell legyen a kapcsolatnak, mely szintén tanulható és választható.
 2. Örüljünk annak, ha egy kapcsolatról kiderül, hogy az nem működőképes és engedjük el hálás szívvel, hiszen megint tanulhattunk valamit. Megint felhívta a figyelmünket arra, mi az, amire sokkal jobban kell figyelnünk egy párválasztásnál, vagy épp a saját működésünkkel kapcsolatban mutatott rá valamire, amiben még fejlődnünk kell. Ez pedig jó hogy kiderülhetett, mert így már tudjuk mire kell jobban figyelnünk ezután.
 3. Engedjük, hogy megláthassa a hibáinkat is a párunk és mi is lássuk meg az övéit: Senki sem tökéletes! De azt játszani éveken, évtizedeken keresztül egy álarc mögött megfeszülve, hogy mégis azok vagyunk, elég fárasztó és pont azt az önfeledséget öli ki belőlünk, amitől lehetne könnyű is a jelenlét a mindennapokban.
 4. Mivel tudom, hogy nem vagyok tökéletes, elkezdhetnék dolgozni azokon a tulajdonságaimon, melyek nehezítik az összecsiszolódást. Ehhez nem kell a párom, az én döntésem és felelősségem mikor állok ennek neki. Magamért, a saját jóllétemért.
 5. Őszinteség magunkkal és a másikkal szemben is: a valóság nem lesz más attól, hogy szépen megmagyarázzuk. Meg kell hallanunk és meg kell hallgatnunk a belső hangot, ami segít dönteni és eligazodni. Még akkor is, ha esetleg fájdalmas szembenézni azzal, amit mond. Tiszta helyzeteket csak őszinteséggel lehet teremteni.
 6. Tisztánlátás: érdemes időnként értékelni a helyzetünket. Megfigyelni miben vagyunk most benne? Hol ér véget az empátia és hol van az a pont, amikor már kihasználnak azért, mert nem értékelem magam eléggé? Mit áldozok be azért, hogy legyen valakim? Be kell ismernünk mit csinálunk rosszul, hogy aztán változtatni lehessen rajta!
 7. Feltétel nélküli szeretet: hagyjuk magunkat bántani és nem lépünk, mert sok esetben jól el lehet bújni a feltétel nélküli szeretet mögé. Közben pedig csak arról van szó, hogy nem tudunk NEM-et mondani és nem tudjuk meghúzni a saját határainkat.
 8. Megbocsátás: emberek vagyunk mindannyian, időnként megbántjuk egymást. Ez természetes és megtörténhet mindkét oldalon. Lássuk be és tudjunk megbocsátani, bocsánatot kérni. Ez a mi megnyugvásunk miatt is fontos és a közös jövő miatt is. Ne legyünk mártírok és ne várjuk el a másiktól sem, hogy feláldozza magát.
 9. Elköteleződés: manapság ez addig tart, amíg az érdekeink úgy kívánják. Sokan félnek is ettől, mert azt hiszik függő helyzetbe kerülnek ezzel. Fel kell adniuk magukat. De ez csak akkor van így, ha nem a helyünkön vagyunk, vagy épp szerepeket játszunk. Legyünk őszinték magunkkal és dolgozzuk fel a múltbeli sérelmeinket ezzel kapcsolatban. Az elköteleződés tanulható. Nemesedünk általa.
 10. Hála: Azért is ami van, azért is ami volt és azért is amit még át szeretnénk együtt élni. A hála megélése magunkban és kifejezése a társunk felé, nagyban tudja erősíteni az összetartozás érzését.
 11.  Önmagunk szeretete, magabiztosság: biztonságban kell éreznünk magunkat magunkkal is. Ha ez nem így van, akkor hiányt pótolni jön a másik. Tápláljuk magunkat testileg, lelkileg, szellemileg, érzelmileg, energetikailag. Gondoskodjunk magunkról jól.
 12.  Türelem, kitartás: Nem szabad bántanunk magunkat azért, mert valamit még nem csinálunk jól a kapcsolatban, ami még mindig nem megy. A bántás helyett inkább keressük meg, mi az oka a cselekedetinknek, mi indítja el nálunk a folyamatot.

A párkapcsolatban, mint jól működő rendszerben, felek vagyunk, de önmagunkban egészek kell legyünk ahhoz, hogy ne egyfajta hiány kielégítése iránti vágy miatt jöjjön létre a kapcsolat. Ha pusztán azért kapcsolódunk valakivel, mert az jó, azt élvezzük, akkor az egy más minőség, mint amikor elvárások szövik át a mindennapokat. Magunkban is látnunk kell a csodát, amit a másikban látni akarunk. Letisztult képet kell alkotnunk magunkról annak érdekében, hogy az majd a társunkban is megjelenhessen.

Keresd fel Manhalt Dóra oldalát és dolgozz magadon és a jövődön tovább!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Csillagjegyed elárulja, milyen ember voltál valójában előző életedben

Csillagjegyed elárulja, milyen ember voltál valójában előző életedben

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)