Esküvői videó? Csak a legjobb csapattal - Álomklip.hu Wedding Films

2017.február.18.

Természet, szerelem, a részletek szépsége. Akár ezek a szavak is jellemezhetik az Álomklip videós csapatot, akik arra vállalkoztak, hogy rendhagyó módon, művészeti igényességgel örökítsék meg a nagy napot a szerelmesek számára. Az Álomklip.hu Wedding Films alapítójával, Dunai Misivel beszélgettünk erről.

Esküvői videó? Csak a legjobb csapattal - Álomklip.hu Wedding Films
Fotó: kapuvári gábor

Mikor, minek a hatására kezdtél el a videózással foglalkozni?
Nyertem egy amerikai ösztöndíjat, és ott találkoztam először az esküvői filmezés újszerű megközelítésével: történetmesélős, koncepció- és tudatos alkotói munkaként is megközelíthető ez a téma, és én egyből beleszerettem az ötletbe. Hazatértemkor létrehoztam a stúdiót, és kezdetben egyedül, később megtalálva az ideális csapattársat, kettesben alkotunk egyre szebb filmeket.

Kikből áll az Álomklip csapata? Hogy néz ki a közös munka?
Az Álomklip egy két főből álló ministáb. Az egyik kamera a dokumentálásra fókuszál, ez rögzíti valósághűen és profi minőségben az eseményeket, a másik az apró részleteket felismerő "szem", ami a kreatív, mozgó, speciális, egyedi helyzetekre fókuszál. Így két operatőr látásmódja keveredik a lehető legideálisabban, ezáltal az érzelmeket és a történéseket egyaránt bemutatva a klipben. Persze, ha kell, földön, vízen és levegőben egyaránt filmezünk.

Fotó: kapuvári gábor

Miben nyújt mást az Álomklip, mint a többi esküvői videós csapat?
Abban, hogy mindenki más, máshogy lát, mást tart fontosnak, elmesélésre méltónak. Az alkotás a lehető legszubjektívebb dolog a világon; ezért is nehéz megtalálni a megfelelő filmest. A mi megrendelőink már a megkeresésünkkor megírják nekünk, mi tetszett nekik igazán a klipjeinkben, mi az, ami megragadta őket bennük. Általában ez az, hogy még ismeretlenül is könnyen belehelyezkednek a vetített történetekbe, még a pár ismerete nélkül is. Ez igazán nagy szó, és mindig jól esik. Ezért szoktam mindenkinek javasolni, hogy ne csak a filmjük alapján válasszon esküvői filmest, ismerjék meg mögöttük az embert, az alkotót, a látásmódot is.

Van valamilyen ars poeticátok?
Nagyon egyszerű a jelmondatunk, de magában foglalja az Álomklip üzenetét is. "Esküvői Film - Nektek!" - ebben benne van, hogy mindig a pár személyisége, érzelmei és vágyai vannak a középpontban. A szerelmesek valódi, egymásra reflektáló személyét igyekszünk megmutatni a filmekben - mert évekkel később úgyis a visszaemlékezéseikben maradt érzelmeiken keresztül gondolnak majd vissza. Ebben nagy segítség a filmek visszanézése is.

Milyen szempontok alapján dolgoztok együtt a párokkal? Hogyan egyeztettek?
Mindenkivel beszélgetünk mielőtt elfogadjuk a megbízást. Ha van rá lehetőség, ezt személyesen tesszük meg, külföldi párok esetén Skype-on; a lényeg, hogy a konkrét munkát előzze meg az összeismerkedés. Meghallgatom a párt a vágyaikról, kérdéseikről, ötletelünk a helyszín és az időkeret adta lehetőségekből kiindulva a kreatív filmezésről, és egy-két apróságot már meg is tervezünk - természetesen helyet adva a spontaneitásnak is azért. Egyre több párunkat beszéljük rá sikerrel a külön napra tervezett kreatív forgatásra. Ez remek lehetőség, hiszen nem feltétlen az esküvő helyszínén, de a legjobb időjárási és fényviszonyokban, nyugodt körülmények közt készíthetjük el a filmet. Imádni szokták, és az munkát fényévekkel élvezhetőbbé teszi, ha nem az esküvő napján, a stresszes rohanásban kell másfél órát szakítani az alkotásra. A legtöbb párunk már egy évvel, de minimum hónapokkal előre szeretne minket lefoglalni.

Hol látjátok magatokat 5 év múlva?
Mennyiségileg picit kevesebb esküvőn, de hasonlóan őszinte pillanatokat filmezve a csapattal, olyan párokkal együttműködve, akiknek valóban fontos az emlékek minőségi megőrzése, akik látják és értik a kreatív alkotásban lévő lehetőségeket, és értékelik a megvalósításba fektetett alkotói munkát. Olyan emberekkel szeretünk együtt dolgozni, akik nyíltak, őszintén megélik a pillanatokat, ki tudják fejezni az érzelmeiket és a természetes szépséget szeretik.

Fotó: kapuvári gábor

Fejezd be a mondatokat pár szóval, kérlek!

A kedvenc helyszínem filmezéshez#8230; minden, ami vízpart, ami természet. Helyszínek, ahol nincsenek ember alkotta létesítmények, tárgyak. Maximum egy csónak.

A legmeghatározóbb filmélményem… rengeteg van, nehezen emelnék ki csak egyet, mindenből leszűrök valamit, ami bizonyos szempontból utánozhatatlan.

A legfőbb inspirációs forrásom… a feleségem. Amilyen ember, amilyen anya és amilyen társ.

Takács Dalma

Ez is érdekelhet

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján