Ezért nagyon fontos, hogy minden nap beágyazz

2020.március.31.

Míg egyes emberek jógával, vagy valami felemelő zene hallgatásával indítják a napjukat, addig én az ágyat csinálom meg. Mint a tökéletes mennyiségű kávé vagy tea kiöntésének, a beágyazásnak is megvan a maga rítusa. Ezzel azt jelzed a fáradt testednek, hogy vége az alvás időnek, még akkor is, ha legszívesebben visszamásznál még aludni.

Habár ettől elképzelhető, hogy forgatod a szemeidet, hiszen ez valami olyasmi, amit édesanyád mondana neked, hogy csináld meg. De néha az anyukáknak bizony igazuk van! Könnyű egy ilyen egyszerű feladaton gúnyolódni, viszont a beágyazás tényleg hatással van a hangulatodra.

Fotó: giphy

Megfigyeltem, hogy amikor azzal indítom a reggelt, hogy beágyazok, akkor nagyobb valószínűséggel akasztom vissza a törölközőt is a helyére, ahelyett, hogy a földön hagynám. Ilyenkor a koszos edények is a mosogatógépbe kerülnek, nem pedig a mosdókagylóba. Röviden, ilyenkor az egész ház profitál abból, hogy egy nagyon egyszerű feladatot megcsináltam.

Fotó: giphy

A legjobb ebben az egészben az, hogy te döntheted el, hogy mennyi energiát akarsz a végrehajtáshoz belefektetni. Legtöbbször, amikor lustábbnak érzem magam, csak kiterítem a takarót és kicsit kisimítom, viszont amikor több energiám van, akkor visszahajtom a tetejét a kicsit letisztultabb kinézet kedvéért. A díszpárnák, plédek és dekoratív hajtások csak személyes részei, amik segítenek abban, hogy az ágy jobban nézzen ki.

Az élet tele van kihívásokkal. De, ha tudod azt, hogy legalább ezt a kis egyszerű dolgot megcsináltad, akkor már sikeresebbnek érezheted a napodat.

Ez is érdekelhet

7 módszer, ami életben tartja a szenvedélyt - akkor is, ha már régóta együtt vagytok

7 módszer, ami életben tartja a szenvedélyt - akkor is, ha már régóta együtt vagytok

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói