Ezt tedd, ha az aktuális munkád rossz hatással van a fizikai és a mentális egészségedre

2021.augusztus.7.

Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, az aktuális munkád rossz hatással van a fizikai és a mentális egészségedre? Ha a stressz miatt folyamatosan negatív gondolatok járnak a fejedben, és testi tünetek is azt jelzik, hogy nem érzed jól magad, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy megéri-e megállás nélkül dolgoznod tovább, vagy jobb, ha hosszabb szabadságra mész, vagy esetleg új munkahelyet keresel.

Ezt tedd, ha az aktuális munkád rossz hatással van a fizikai és a mentális egészségedre
Fotó: Gettyimages.com

Sok ember fél beismerni, ha a mentális egészsége megromlik, mert attól tart, hogy komoly következményekkel kell szembenéznie vagy diszkrimináció éri a munkahelyén. De van egy bizonyos töréspont, ami után már nem szabad kételkedni abban, hogy a mentális és fizikai egészség a legnagyobb kincs, és folyamatosan óvni kell.

A mentálhigiénés problémával küzdő betegek jelentős része a munkahelyi stresszt nevezi meg a panaszai forrásaként, a több szabadságra való igény pedig egyre csak növekszik. A panaszok kezeléséhez pedig szükséges is a pihenés, hiszen ha nem kezelik azokat, komoly következményekkel is járhat a mentális és érzelmi stressz.

Ha az egészségi állapotod miatt úgy érzed, hogy hosszabb szabadságra kell menned, akkor az első sorban személyes döntés, de valószínűleg egy orvos vagy terapeuta segítségére is szükséged lesz, aki segíteni fog a gyógyulásban. Természetesen sajnos ez az opció nem mindenki számára elérhető, hiszen szükségük van a folyamatos, kiegyensúlyozott bevételre ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani magukat és esetlegesen a családunkat. Ebben az esetben a szabadidő nyugodt eltöltésére kell megpróbálni nagyobb hangsúlyt fektetni.

Ha úgy érzed, hogy egyszerűen a jelenlegi munkahelyi pozíciódtól égtél ki, de egyébként magát a vállalatot szereted, akkor megpróbálkozhatsz azzal, hogy ha éppen van szabad hely, átkéred magad egy másik pozícióba, esetleg felvethetsz egy új projektötletet, amiben szívesen lennél közreműködő. Ha egyik megoldás sem segít, és tartósan rosszul érzed magad, akkor jobb, ha mindenképpen a szabadságot választod, vagy elkezdesz új munkahely után nézni.

11 könyv, amit Reese Witherspoon ajánl és magyarul is elolvashatod

Bármi is lesz a döntésed, fontos, hogy néhány dologra kimondottan ügyelj: a rendszeres, minőségi étkezés, a testmozgás és legalább heti egyszeri néhány órás kikapcsolódás elengedhetetlen ahhoz, hogy bármilyen körülmények között stabilan jól érezd magad. Ha úgy érzed, egy pár napos nyaralás is segít, akkor vegyél ki néhány nap szabadságot. Ha pedig egyedül érzed magad, akár hétköznap este is hívd fel a barátaidat, és találkozz velük. Végül pedig ne feledd, hogy nincs olyan munkahely és pozíció, ami miatt megérné tönkretenned a testi és lelki egészségedet!

Ez is érdekelhet

7 hajtrend, ami idén ősszel hódítani fog

7 hajtrend, ami idén ősszel hódítani fog

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Divathírek

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet