Fenséges rózsás-málnás sajttorta recept

2017.január.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lepd meg a barátaidat egy ilyen ínycsiklandozóan finom desszertkülönlegességgel, garantáltan imádni fognak hozzád menni vendégségbe.

Előkészítési idő: 45 perc, Összes idő: 165 perc

Hozzávalók 7 személyre: 225 gramm keksz, 1 teáskanál mák
75 gramm natúr (nem sós), olvasztott vaj. 1 rúd vanília belseje kikaparva
220gramm Philadelphia Original krémsajt 2,2 dl magas zsírtartalmú tejszín
5 gramm zselatin lap, 3 teáskanál porcukor, 1 tojásfehérje
fél teáskanál rózsavíz, 1 csepp piros ételfesték, 2 teáskanál málnaszósz



Így készítsd el:


1. lépés
Helyezz 6-8 kisebb, különböző méretű süteményformát a sütőpapírra egy lapos tepsiben. Béleld ki a formákat fóliával, hogy a sajttorta ne ragadjon oda a formák szélére.

2. lépés
Sajttorta alapja: Helyezd a kekszet konyhai robotgépbe, és aprítsd finom morzsává, vagy tedd egy műanyagzacskóba és sodrófával zúzd össze. Tedd az aprított kekszet egy tálba, add hozzá az olvasztott vajat a belekevert vaníliával. Keverd, amíg össze nem áll. Egyengesd el 18-25 gramm kekszkeveréket a formák alján, nyomogasd le, és tedd a hűtőbe 30 percre, hogy lehűljön és összeálljon.

3. lépés
Massza: Áztasd be a zselatin lapokat egy tál hideg vízbe körülbelül 5 percre, majd csepegtesd le alaposan. Mikrohullámú sütőben melegítsd fel egy tálban 5 evőkanál tejszínt 10-15 másodpercig, majd rakd bele a lecsepegtetett zselatint, és addig kevergesd, amíg teljesen kihűl. Egy tálban keverd simára a cukrot és a Philadelphia krémsajtot, nagyjából 3 percig. Ezután add hozzá a rózsavizet. Verd fel a tejszínt kemény habbá elektromos habverő segítségével, közben kanalanként add hozzá a porcukrot. Tartsd hidegen, és tedd félre. A lehűtött krém-zselatint a krémsajt és cukor keverékéhez add hozzá. Először el fognak válni egymástól, ezért habverővel keverd egyenletesre a masszát. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét. Ezt követően gyengéden, nagy mozdulatokkal keverd a felvert tejszínhabot a krémsajt-zselatin keverékbe, majd add hozzá a felvert tojásfehérjét.

4. lépés
A keverék 1/3-át tedd egy másik tálba, keverd hozzá a piros ételfestéket és a málnaszószt. Tedd 2-3 teáskanál fehér krémet a formákba, és egy simító lapát segítségével simítsd el az aljában és az oldalán, egy üreget képezve a közepén. Tedd egy-két teáskanál rózsaszín krémet minden formába, majd fedd be a maradék fehér krémmel, és egyengesd el a tetejüket.

5. lépés

Fedd be lazán fóliával, és tedd a hűtőbe 2-3 órára. Ha lehűlt, vedd ki óvatosan a formákból.

6. lépés

Díszítsd ehető rózsaszirmokkal és málnával.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője