Fenséges rózsás-málnás sajttorta recept

2017. január 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lepd meg a barátaidat egy ilyen ínycsiklandozóan finom desszertkülönlegességgel, garantáltan imádni fognak hozzád menni vendégségbe.

Előkészítési idő: 45 perc, Összes idő: 165 perc

Hozzávalók 7 személyre: 225 gramm keksz, 1 teáskanál mák
75 gramm natúr (nem sós), olvasztott vaj. 1 rúd vanília belseje kikaparva
220gramm Philadelphia Original krémsajt 2,2 dl magas zsírtartalmú tejszín
5 gramm zselatin lap, 3 teáskanál porcukor, 1 tojásfehérje
fél teáskanál rózsavíz, 1 csepp piros ételfesték, 2 teáskanál málnaszósz



Így készítsd el:


1. lépés
Helyezz 6-8 kisebb, különböző méretű süteményformát a sütőpapírra egy lapos tepsiben. Béleld ki a formákat fóliával, hogy a sajttorta ne ragadjon oda a formák szélére.

2. lépés
Sajttorta alapja: Helyezd a kekszet konyhai robotgépbe, és aprítsd finom morzsává, vagy tedd egy műanyagzacskóba és sodrófával zúzd össze. Tedd az aprított kekszet egy tálba, add hozzá az olvasztott vajat a belekevert vaníliával. Keverd, amíg össze nem áll. Egyengesd el 18-25 gramm kekszkeveréket a formák alján, nyomogasd le, és tedd a hűtőbe 30 percre, hogy lehűljön és összeálljon.

3. lépés
Massza: Áztasd be a zselatin lapokat egy tál hideg vízbe körülbelül 5 percre, majd csepegtesd le alaposan. Mikrohullámú sütőben melegítsd fel egy tálban 5 evőkanál tejszínt 10-15 másodpercig, majd rakd bele a lecsepegtetett zselatint, és addig kevergesd, amíg teljesen kihűl. Egy tálban keverd simára a cukrot és a Philadelphia krémsajtot, nagyjából 3 percig. Ezután add hozzá a rózsavizet. Verd fel a tejszínt kemény habbá elektromos habverő segítségével, közben kanalanként add hozzá a porcukrot. Tartsd hidegen, és tedd félre. A lehűtött krém-zselatint a krémsajt és cukor keverékéhez add hozzá. Először el fognak válni egymástól, ezért habverővel keverd egyenletesre a masszát. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét. Ezt követően gyengéden, nagy mozdulatokkal keverd a felvert tejszínhabot a krémsajt-zselatin keverékbe, majd add hozzá a felvert tojásfehérjét.

4. lépés
A keverék 1/3-át tedd egy másik tálba, keverd hozzá a piros ételfestéket és a málnaszószt. Tedd 2-3 teáskanál fehér krémet a formákba, és egy simító lapát segítségével simítsd el az aljában és az oldalán, egy üreget képezve a közepén. Tedd egy-két teáskanál rózsaszín krémet minden formába, majd fedd be a maradék fehér krémmel, és egyengesd el a tetejüket.

5. lépés

Fedd be lazán fóliával, és tedd a hűtőbe 2-3 órára. Ha lehűlt, vedd ki óvatosan a formákból.

6. lépés

Díszítsd ehető rózsaszirmokkal és málnával.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Károly király és Kamilla királyné karácsonyi képeslapja jóval intimebb, mint vártuk

Károly király és Kamilla királyné karácsonyi képeslapja jóval intimebb, mint vártuk

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

Nyerj az osztályodnak profi sminket a szalagavatótokra! (x)

Nyerj az osztályodnak profi sminket a szalagavatótokra! (x)

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)

Nincs ajándékötleted? Így lesz a bizonytalanságból tökéletes karácsonyi meglepetés (x)

Nincs ajándékötleted? Így lesz a bizonytalanságból tökéletes karácsonyi meglepetés (x)