Fordított vacsorán jártunk - elmeséljük, miért fontos, hogy van ilyen

A Segítő Angyalok és a KIOSK Pest csapata, a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert vezetésével negyedik alkalommal rendezte meg az évvégi, vagy mint idén, éppen év eleji ünnepi ételosztását, a Fordított vacsorát. Ezúttal mi is segítettünk az ételosztásban az egyik budapesti hajléktalanszállón.

Idén négy napon keresztül összesen ötven partner, barát és kolléga bevonásával összesen 1000 adag ételt osztottak ki, és tették szebbé négy budapesti hajléktalanszálló lakóinak estéjét. "Az ötlet akkor pattant ki, amikor reálizáltuk, hogy az évvégi céges ajándékozás milyen magas összegeket emészt fel. A mai világban ennek a pénznek sokkal jobb helyet kellett találnunk, és olyanokra fordítanunk, akik nélkülöznek. Így született meg négy éve a Fordított vacsora." - mondta Hlatky-Schlichter Hubert, akinek a verbuválásra idén négy napon át tartottak a vacsorák. Az eseményeken barátok, ismert színészek, nagykövetek, partnerek is résztvettek, és természetesen mi is segítettünk.

Hubert a Fordított vacsora ötletgazdája, és szervezője:

A feladat minden este ugyanaz volt: érkezés után felállítani az asztalokat, majd az ünnepi dekoráció és terítés kerül a vendégek elé, végül a KIOSK Executi Séfjének, Orosz Gábornak kétfogásos menüjét szolgálják fel a segítő angyalok. Ez utóbbi idén bőrös karajból - a szállók lakóinak kérésére - hagymás tört burgonyából, savanyú káposztából, és ráadás újévi csokoládés fánkból állt. A vacsorák lényege - mondja Hubert - hogy azoknak is elhozzuk az ünnepi vacsora élményét, akiket nem jutott az otthon melegéből. Porcelán étkészletben, teljes értékű fogásokat szolgálunk fel minden alkalommal, és a vendégeink arcán a mosoly a legnagyobb fizetség, amit kaphatunk.

Árpa Attila is a segítő angyal volt ezen az estén:

Ha időd engedi, próbáld ki magad önkéntesként is. Lehet, hogy neked csak pár órát jelent, viszont másoknak akár az egész életét meghatározhatja egy-egy jó szó vagy egy kedves gesztus.

Viszlay Márk divatfotós a felszolgálók között volt:

A konyhai csapat:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Csábítás és siker vár rád - február 1.

Napi horoszkóp: Csábítás és siker vár rád - február 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói