Próbáltad már a Google titkos parancsszavait?

Készen állsz néhány meglepetésre? Az internet imádja az Easter Egg jelenséget, ami alatt nem a csokitojásokat értjük, hanem az olyan apró kis meglepetéseket, amelyeket csak kevesen ismernek. Most te is közéjük tartozhatsz.

Google easter egg
A Google remek szórakozás, ha tudjuk a kódokat
Fotó: shark ovski / Unsplash

A Google a világ egyik legnagyobb keresőmotorja, ahol általában az ember beír néhány kulcsszót, és várja, hogy a kérdésére választ kapjon. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy vannak olyan titkos kifejezések, amire egy meglepetéssel készül az oldal? Mutatjuk, és garantáljuk, hogy ma már nem fogsz érdemi munkát végezni, csak és kizárólag szórakozni.

Jóbarátok

A Jóbarátok a világ egyik legsikeresebb sorozata, és persze rengetegen keresnek is rá. De kipróbáltad valaha, hogy beírod utána az egyik karakter nevét? Ha nem, akkor most itt az ideje. Írd be valamelyik karakter nevét, majd kattints a sarokban a rá jellemző tárgyra. Például ha Joey Tribiani nevét írod be, a fotóknál megjelenik egy szelet pizza. Kattints rá, és szórakozz. Próbáld ki a többi szereplő nevével is.

Játékok

Úgy érzed, szükséged lenne pár perc szünetre? Írd be a keresőbe, hogy snake game, Pacman, Tic Tac Toe, Minesweeper vagy Solitaire, és azonnal felugrik egy kisablak, ahol már indulhat is a játék és a pár percnyi kikapcsolódás. Reméljük, észrevetted már, hogy mikor nincs internetkapcsolatod, akkor is tudsz játszani a dinoszauruszos játékkal, akinek különböző akadályokat kell átugrania. De nem kell ahhoz kihúzni a kábelt vagy kikapcsolni a wifit, hogy játsz vele, egyszerűen üsd be a Chrome böngésző címsorába, hogy chrome://dino és már indulhat is a játék.

Bacon number

Létezik egy elmélet, miszerint a világon minden ember 6 másik embernyi távolságra van egymástól, azaz az ismerős ismerőse elven gyakorlatilag bárki megközelíthető hat lépésben. Erre hozott össze egy játékot a Google, amiben azt lehet megtudni, hogy a hírességek milyen messze állnak Kevin Bacontől. Elég beírni a Google keresősávjába egy híresség nevét, majd mögé azt, hogy “bacon number”, és a Google visszavezeti a hírességet Kevin Baconig.

14 zseniális Jóbarátok bakivideó, amitől szétröhögöd magad

Egy kis felfordulás

Ha a szemünk már belegolyózik a keresési eredményekbe, akkor érdemes válogatni a különböző keresőkifejezések között, hogy a böngészőnk is megbolonduljon egy kicsit. Aggodalomra semmi ok, egyszerűen vissza lehet állítani, gyakorlatilag azonnal, elég csak új keresést indítani.

  • Do a barrel roll - és a keresési oldal megpördül
  • Askew - a keresési oldal ferde lesz

Próbáld ki azokat is, amik már nem időszerűek

A Google imád időről-időre előállni ilyen meglepetésekkel, de ezek nem örökérvényűek. Azonban nem kell aggódni, mert erre is van megoldás, csak egy kicsit titkos. Ha az I’m google-t visszafelé olvassuk, akkor elgoog.im lesz belőle. Ha ezt a címet beírjuk a böngészőbe, akkor megtaláljuk az összes menő és vicces meglepetést, és azonnal ki is lehet próbálni, milyen az, ha tükrözve látjuk a keresési eredményeket, vagy hogyan értelmezte a Google Thanos csettintését, esetleg milyen az, ha a keresési eredményeinket meg kell menteni.

Még több tipp:

Ez is érdekelhet

Sosem látott gyerekkori fotó került elő Károly királyról, ami kifacsarja majd a szíved

Sosem látott gyerekkori fotó került elő Károly királyról, ami kifacsarja majd a szíved

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói