Gyönyörű, pofonegyszerű és finom: Almarózsák, ahogy mi szeretjük

2016.május.29.

Különleges, gyorsan elkészíthető, ráadásul nem kerülnek kisebb vagyonba az alapanyagok. Koronázd meg a vasárnapodat egy kis almarózsával!

Az illatos almarózsák receptje:

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 üveg eper vagy málna lekvár, 2 db nagy alma
50 g porcukor, fél citrom leve, 1 teáskanál őrölt fahéj, cukor és bogyós gyümölcs

Így készítsd el:


A sütőt melegítsd elő 190 ° C fokra. Az almát mosd meg, szedd ki a magházat, negyedeld és vágd csíkokra. Ezután tölts meg egy serpenyőt 3/4-ig vízzel, szórd bele a cukrot, forrald össze. Ha kész, tedd bele az almaszeleteket, főzd öt percig. A szeleteket vedd ki, csöpögtesd le egy tálba félretéve, majd csöpögtesd le a citromlével. A leveles tésztát vágd öt centi széles csíkokra, és kend meg a málna vagy eperdzsemmel. Helyezd rá az almaszeleteket, szórd meg az őrölt fahéjjal, végül tekerd egymás köré. A rózsákat helyezd muffinformákba, kend meg a szélüket a dzsemmel. Süsd 35 percig, közben folyamatosan figyeld, nehogy megégjenek.

Ez is érdekelhet

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján