Hogyan kösd le a családodat az esküvő alatt

2017.február.18.

Az esküvő napja nem csak a pár számára jár rengeteg örömmel és stresszel, de a közeli hozzátartozók és a barátok hada is hajlamos átvenni a felfokozott érzelmeket. Olyannyira, hogy még a legkiegyensúlyozottabb családtagok között is elhangzik pár hangos szó, néhány dominánsabb rokon pedig szívesen átvenné az irányítást. Királyfalvi Jenny segítségével most összegyűjtöttünk néhány olyan teendőt, amiben mindenki kiveheti a részét, és garantáltan a legjobb kezekbe kerülnek a feladatok.

Hogyan kösd le a családodat az esküvő alatt
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Anyuka és nagymama: a női felmenők – főként az idősebb generáció tagjai – központi problémája valószínűleg az ételkérdés lesz, hiszen minden anyuka és nagymama szívügye, hogy gondos terítés és az ízletes étel kerüljön az asztalra. A desszertes asztal elkészítése nagy valószínűséggel kielégíti ezt az óhatatlan igényt, és amellett, hogy eltereli a figyelmüket a csemetéjüket körvevő változások okozta stresszről, jó eséllyel tényleg igazán precíz munkát végeznek majd. Szintén érdemes kikérni a segítségüket a köszönőajándékok elkészítésében, biztosan szívesen segítenek majd az aprólékos, szöszölős részeknél is.

Apa és nagypapa: az erősebbik nem tagjai valószínűleg nem a ruhaszalon négyzetméterein vagy a konyhában érzik majd a legjobban magukat, azonban temérdek más olyan feladat van, amit garantáltan nem bízhatnál megfelelőbb emberre, mint apukádra és a nagypapádra. A borok és a röviditalok végigkóstolása és kiválasztása igazi férfimunka, amihez kétségtelenül hatalmas kitartás és önfeláldozás szükséges. A család idősebbik hímtagjai biztosan megtisztelő feladatnak érzik majd, hogy ekkora felelősséget bíztál rájuk.

Lánytestvér: a mindig up-to-date, trendkövető és piszkosul őszinte lánytestvérednél jobb segítséged valószínűleg nem is lehetne a ruhapróbák során. Egy gondos nővér garantáltan a szívén viseli a csodaruha kiválasztását, és kíméletlenül megmondja, ha nem a legelőnyösebb darab került rád. Emellett a legtöbb nő jól érzi magát a ruhaszalonokban, szinte biztos, hogy itt feltalálja majd magát az üresjáratokban is.

Fiútestvér: a fiútestvéred valószínűleg kevesebb türelemmel viseltetne mind az ékszervásárlás, mind a megfelelő színű szalvéta kiválasztása iránt, azonban ha ráeszmél, hogy az esküvő nem csak a királylányos szokásokról szól, de számára is tartogathat pár izgalmat, garantáltam szívesen bekapcsolódik a készülődésbe. A zene kiválasztása ilyen feladat lehet, így nyugodtan rábízhatod a dj vagy a zenekar felkutatását, kiválasztását. Ami plusz jó hír; valószínűleg az ügy technikai részéhez is van érzéke, így még egy teher lekerül a válladról.

Legjobb barátnő: A barátnők általában koszorúslánycsapatként emelik az esemény fényét, ami már önmagában elég izgalom mindenki számára, azonban van néhány apróság, ami csakis nekik juthat eszébe. Mi történik, ha feljut a harisnyád? Ha feltöri a sarkad az új magas sarkú? Esetleg kellene egy hullámcsat? Nyugodtan bízd meg a leányzókat az "elsősegély csomag" összeállításával, mert erre valószínűleg senki más nem gondolt!

Takács Dalma

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!