Ideje libát enni!

2013. november 15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha a hétfői Márton-napon kimaradt az életedből a libahús, mindenképpen pótold a hétvégén. Ne feledd a mondást: aki libát nem eszik, egész évben éhezik.

Ideje libát enni!
Fotó: Thinkstock

Almás libacomb
Hozzávalók: 6 db libacomb, 2 db alma, só

Így készítsd el: Tedd a libacombokat fazékba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sózd meg, majd a forrástól számított 1,5 óra után vedd le a tűzhelyről. Kicsit hagyd hűlni, majd vedd ki a combokat. A combok bőrét finoman emeled meg, és tölts alá 1-1 vékony szelet almát. A főző lé tetejéről leszedett és kissé kisütött zsírral locsold meg a tepsi alját és a húsok tetejét, majd alufólia alatt 200 fokra előmelegített sütőben süsd 1,5 órát. A fólia eltávolítása után állítsd légkeverésre a sütőt, és még kb. 25-30 percig pirítsd a combokat. Tálald párold káposztával és burgonyával.

Fotó: Thinkstock

Libaleves pirított libamájjal és tésztával

Hozzávalók: 1 kg húsos libaaprólék, 50 dkg vegyes zöldség (sárga- és fehérrépa, zellergumó, karalábé, gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem egész bors, 1 csipet őrölt gyömbér, 1 dl tokaji szamorodni A levesbetéthez: 10 dkg csigatészta, 20 dkg libamáj

Így készítsd el:
Tisztítsd meg alaposan a libaaprólékot, és tedd fel hideg vízben főni. Amikor felforrt, a habját szedd le, sózd meg, és főzd kis lángon 30-40 percig. Távolítsd el a keletkezett habot. Miután az összes zöldséget megtisztítottad, vágd 2-3 darabra, tedd bele a levesbe. Add hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzd legalább 2 órán át. Néha pótold a vizet, de csak egy részét, hogy a leves töménysége megmaradjon. Amikor elkészült a leves, kóstold meg, ha kell, sózd, majd a tűzről levéve pihentesd 5-10 percig. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrd le. A visszamaradt zöldségeket vágd össze, majd tálalásnál tedd a levesbe. Közben a levestésztát a csomagoláson előírt idő alatt főzd ki, szűrd le. A májat mosd meg, vágd vékony szeletekre, sózd meg és süsd meg mindkét oldalát felforrósított serpenyőben. A sült libamájat helyezd a zöldség tetejére és végül öntsd körbe a forró levessel.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katy Perry először posztolt közös fotót új szerelmével, le sem tagadhatnák, mennyire imádják egymást

Katy Perry először posztolt közös fotót új szerelmével, le sem tagadhatnák, mennyire imádják egymást

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)

A dolog, amiről senki sem beszél szülés után – pedig minden anyát érint (x)

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

Ezekkel pillanatok alatt elérhető a 'flash effect' bőrápolási trend (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)

Friss, szenvedélyes, misztikus: merész Versace illatok ajándékba (x)