Ideje libát enni!

2013.november.15.

Ha a hétfői Márton-napon kimaradt az életedből a libahús, mindenképpen pótold a hétvégén. Ne feledd a mondást: aki libát nem eszik, egész évben éhezik.

Ideje libát enni!
Fotó: Thinkstock

Almás libacomb
Hozzávalók: 6 db libacomb, 2 db alma, só

Így készítsd el: Tedd a libacombokat fazékba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sózd meg, majd a forrástól számított 1,5 óra után vedd le a tűzhelyről. Kicsit hagyd hűlni, majd vedd ki a combokat. A combok bőrét finoman emeled meg, és tölts alá 1-1 vékony szelet almát. A főző lé tetejéről leszedett és kissé kisütött zsírral locsold meg a tepsi alját és a húsok tetejét, majd alufólia alatt 200 fokra előmelegített sütőben süsd 1,5 órát. A fólia eltávolítása után állítsd légkeverésre a sütőt, és még kb. 25-30 percig pirítsd a combokat. Tálald párold káposztával és burgonyával.

Fotó: Thinkstock

Libaleves pirított libamájjal és tésztával

Hozzávalók: 1 kg húsos libaaprólék, 50 dkg vegyes zöldség (sárga- és fehérrépa, zellergumó, karalábé, gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem egész bors, 1 csipet őrölt gyömbér, 1 dl tokaji szamorodni A levesbetéthez: 10 dkg csigatészta, 20 dkg libamáj

Így készítsd el:
Tisztítsd meg alaposan a libaaprólékot, és tedd fel hideg vízben főni. Amikor felforrt, a habját szedd le, sózd meg, és főzd kis lángon 30-40 percig. Távolítsd el a keletkezett habot. Miután az összes zöldséget megtisztítottad, vágd 2-3 darabra, tedd bele a levesbe. Add hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzd legalább 2 órán át. Néha pótold a vizet, de csak egy részét, hogy a leves töménysége megmaradjon. Amikor elkészült a leves, kóstold meg, ha kell, sózd, majd a tűzről levéve pihentesd 5-10 percig. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrd le. A visszamaradt zöldségeket vágd össze, majd tálalásnál tedd a levesbe. Közben a levestésztát a csomagoláson előírt idő alatt főzd ki, szűrd le. A májat mosd meg, vágd vékony szeletekre, sózd meg és süsd meg mindkét oldalát felforrósított serpenyőben. A sült libamájat helyezd a zöldség tetejére és végül öntsd körbe a forró levessel.

Ez is érdekelhet

A menő magyar influenszerek rózsákkal kampányolnak

A menő magyar influenszerek rózsákkal kampányolnak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Megcsalásra gyanakszol? Ezek lehetnek az árulkodó jelek (x)

Megcsalásra gyanakszol? Ezek lehetnek az árulkodó jelek (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)