Az igaz szerelem egyszerűbben talál rád, mint gondolnád!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Görcsök nélkül, optimistán, könnyedén, ugyanakkor tudatosan. Szóljon erről az egész éved, és meglátod, ha még egyedül vagy, hamarosan beköszönt életedbe a nagy szerelem.

Az igaz szerelem egyszerűbben talál rád, mint gondolnád!
Fotó: Pexels/Glamour

Az elmúlt tíz évben jelentősen változtak a randiszabályok. A Szex és New York-epizódok már nem a fantázia szüleményeinek, hanem olykor éppenséggel saját mindennapjaink lenyomatának tűnnek. Hosszú évek kemény munkájába került, de többségünk megtanult az új szabályok szerint élni. Jelmondatunk leginkább a lazaság.

Félsz vagy élsz?

Van rengeteg könyvünk, melyek pontokba szedik, miből tudhatjuk, hogy valaki nincs úgy oda értünk, megcsal, kiszeretett belőlünk, csak szexet akar, vagy éppen nem vágyik komoly kapcsolatra. Ha valaki nem hív az első randi után, rá sem kérdezünk, hiszen tudjuk, mit jelent, és azt is, hogy tulajdonképpen jogunk sincs annyit kérdezősködni, hiszen senki nem ígért senkinek semmit. Jöhet a következő! Gondtalannak és pozitívnak lenni nagyon jó, ugyanakkor a nagy lazaságban nem árt néha emlékeztetni magunkat arra is, hogy ha komoly dolgot szeretnénk, akkor ahhoz kénytelenek vagyunk komolyan hozzáállni, különben elviccelhetjük ez egészet.

Szóval, ha könnyed, nyári flörtre vágyunk, okosan tesszük, ha nem görcsölünk rá túlzottan, ám ha betoppan a nagy betűs szerelem, akkor azért tegyük oda magunkat igazán! Mert a lazaság azt kellene, hogy jelentse, bízunk magunkban annyira, hogy elhisszük, szerethetőek vagyunk, és a másik ember is szerethető. Ha már profik vagyunk abban, hogy egy nap alatt elfelejtsük a pasit, aki két randi után fölszívódott, akkor ne féljünk attól sem, hogy kinyissuk a szívünket afelé, akinek láthatóan komolyak a szándékai, vagy akivel nekünk komolyak a szándékaink. Sokunknál ugyanis a lazaság csak egyfajta álca, mellyel a félelmeinket kívánjuk leplezni. Hiszen ha elzárjuk az érzéseinket mások elől, akkor nagyobb biztonságban vagyunk. Akkor nem bánthatnak. Ám a nagy érzelmeket csak az élheti át, aki kinyitja szívét a nagy fájdalmak felé is. Ha senki nem juthat el nálunk addig, hogy bántani tudjon, akkor addig sem juthat el, hogy mély érzéseket váltson ki belőlünk. Szóval, nézz szembe magaddal, és döntsd el: vajon lazaságod derülátásból vagy félelemből fakad? Ha mindent alaposan megfontoltál, és tényleg szeretnél párkapcsolatban élni, akkor jársz a legjobban, ha megtanulsz megbízni önmagadban, nem görcsölsz, de azt sem hagyod, hogy íratlan és buta modern kori randiszabályok az őrületbe kergessenek. Ha megfogadod az alábbi szabályokat, nagyon hamar olyan kapcsolatod lesz, amilyet szeretnél!

Tisztázzátok őszintén a szabályokat!

Az egyik legképtelenebb hozadéka a modern lazaságnak és látszólagos férfi-női egyenjogúságnak, hogy a nők annyira félnek attól, hogy hisztisnek, követelőzőnek vagy elkeseredettnek tűnnek, hogy átesnek a ló túlsó oldalára, és teljesen passzívak maradnak egy bimbózó kapcsolat elején. Nem mernek kérdéseket föltenni és nem merik nyíltan elmondani vágyaikat, sem fölvállalni, ha valami többet vagy mást szeretnének, mint a másik fél, mert félnek, hogy egyből túlságosan is ragaszkodónak tűnnek majd, és a pasi inkább egy olyan nőt választ helyettük, aki nem "problémázik" ennyit.

Üres, ostoba, romantikus - 8 típusú szerelem létezik, te melyiket éled most?

Üres, ostoba, romantikus - 8 típusú szerelem létezik, te melyiket éled most?

Pedig a férfiak többsége olyan partnert szeretne hosszútávon, akit tisztelhet, és elég nehéz egy olyan nőt tisztelni, aki még csak el sem meri mondani, hogy mit érez és mit szeretne. Úgyhogy legyen az az első lépés, hogy anélkül, hogy idegesnek vagy elkeseredettnek tűnnél, kérdezz rá nyíltan a játékszabályokra, ha úgy látod, valakivel komolyabbra kezdenek fordulni a dolgok. Azaz, ha néhány randin már túl vagytok, együtt is aludtatok, voltatok moziban, fagyizni, főztetek egymásnak kávét vagy töltöttetek romantikus, összebújós vasárnap estét a kanapén, és te úgy érzed, szívesen belemennél egy párkapcsolatba, nyugodtan kérdezz rá, mennyire exkluzív a viszonyotok! Ennek nem kell egy vérkomoly beszélgetésnek tűnnie, megoldható könnyed, csevegő stílusban is. Mondjuk, anélkül, hogy támadásnak hatna, mondj valami olyasmit viccelődve, hogy "remélem, ha más lányokkal is randizol, nekik nem főzöl ilyen finomakat". Ebből aztán elindulhat egy beszélgetés amiből kiderülhet, hogy hol és merre tart a kapcsolat. Így azonnal tudni fogod, hogyan állj hozzá udvarlódhoz, és kellemetlen meglepetések sem érnek majd.

Őszintén beszélj az érzéseidről!

Nem arra gondolunk, hogy a második találkozón hosszasan ecseteld újdonsült pasidnak, hogy remeg a térded, ha meglátod, és azt reméled, ő lesz egyszer a férjed és gyermekeid apja! Csupán arra, hogy ha nyilvánvalóan látod már, a te részedről mik a kívánalmaid, akkor azokat vállald fel, és mondd el a partnerednek. Ne várd azt, hogy magától rájöjjön, te mit szeretnél. A modern kori randevúzás egy másik nagy negatívuma, hogy annyit hallottunk és olvastunk már arról, a férfiak milyen borzalmas módokon babrálnak ki a nőkkel, hogy lassan már azt sem hisszük el, nekik is vannak érzéseik, és hogy esetleg hasonlóan bizonytalanok vagy akár bizalmatlanok is lehetnek, mint mi. Könnyen lehet, hogy a pasi, akivel többé-kevésbé egy társaságba jártok, és újra és újra "egymásba gabalyodtok" egy-egy éjszakán, csak azért nem hív randira, mert te olyan lazának mutatod magad, hogy azt hiszi, csak flörtölni akarsz néhány pohár bor után. Ha tehát valakivel van valami, de még nem az igazi, és te szeretnéd szorosabbra fűzni a szálakat, ne szégyelld ezt fölvállalni.

Persze, ezt sem úgy kell kezdeni, hogy fenyegetőzöl vagy drámázol, egyszerűen csak mondd azt: nézd, nekem nagyon tetszel, és nem szeretnék veled pusztán becsípve össze-összejönni, hanem vagy randizunk, és meglátjuk, mi lesz, vagy inkább hagyjuk a szórakozgatást. Erre teljesen egyértelmű választ fogsz kapni még a legtrükkösebb pasitól is, hiszen nincs kibúvó. Vagy elhív kávézni és beszélgetni, vagy nem. Bárhogyan is lesz, te rosszul nem járhatsz, hiszen még a negatív válasz esetében is sok drámától és időpazarlástól kíméled meg magad.

Mindig pontosan tudd, mi a végső célod

Ha már odáig eljutottál, hogy nem hagyod, hogy becsapjanak, önmagadat se csapd be! Ahhoz, hogy végül egy őszinte, tartós kapcsolatot találj, nem beszélhet mellé a belső hangod sem. Ha például egy könnyed, nyári flörtbe keveredsz, ne kezdj drámázni csak azért, mert magaddal is el akarod hitetni, hogy ez az a nagy szerelem, amire vártál, miközben legbelül érzed, hogy az adott viszony csupán egy kedves állomás az életedben. Sok nőt megtéveszt a tény, hogy "kapcsolatban van". Tudjuk, hogy rengeteg megbízhatatlan alak rohangál szerte a világban, akik csak szexet akarnak, akik nem hívnak föl, és egyéb disznóságok, de ez nem azt jelenti, hogy amint akad valaki, aki ennél komolyabban gondolja a veled való kapcsolatát, azt egyből kinevezd nagy ő-nek. Engedd szabadjára a fantáziádat és az érzéseidet, igyekezz úgy viselkedni, hogy neked is a legjobb legyen és a másikat se bántsd meg, és nem kell félned. Kezeld helyén a dolgokat, legyél okos és öntudatos, csak abba menj bele, amihez kedvet érzel, és akkor rád talál a várva várt nagy szerelem!

5 ARANYSZABÁLY A KÖNNYŰTŐL A NEHÉZIG

  1. Egy laza kapcsolat laza hozzáállást igényel: vagyis, amíg csak randizgattok, ne kérdezgesd a pasit, merre járt előző éjjel, vagy hogy miért nem beszéltek minden nap. Persze ez azt jelenti, hogy neki sincs joga kérdezősködni, miért kell minden péntek este csajnapot tartani.
  2. Ha valakivel csak kötetlen kapcsolatban vagy, vagy még az ismerkedési szakasz zajlik, ne legyél túlságosan odaadó, és ne várd el ezt a másiktól sem. Ha még azt sem tudjátok, egy hónap múlva is együtt lesztek-e, nem kell minden eset főznöd, amikor nálad alszik, és neki sem kell bonbont és rózsát vinnie minden randevúra.
  3. Figyelj a jelekre, és vedd észre, ha akár te, akár ő hirtelen másképp áll hozzá a viszonyhoz, mint előtte. Egy kapcsolat sokban múlik a szinkronicitáson, vagyis azon, hogy a két ember ugyanazokon a szakaszokon ugyanakkor megy keresztül.
  4. Egy laza kapcsolat lényege, hogy nem igényel sok erőfeszítést, és nincs benne dráma. Ha szaporodnak a veszekedések, ha nő a feszültség, akkor ott az egyik fél már mást akar, vagy nem tudja, mit akar. Mindkét esetet át kell beszélni!
  5. Ha egyértelmű, hogy komolyra fordult a viszony, többé nem lehet komolytalankodni. Akkor oaadásra, némi önfeladásra és kompromisszumra van szükség. Akkor meg kell tenni a másikért olyasmiket is, amik erőfeszítésbe kerülnek. Hidd el, nem rossz üzlet!

A szerelem bonyolult - de pont ettől olyan szép:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)