Így bolondítsd magadba újra a pasidat!

2011.augusztus.8.

Abba a fázisba talán minden nő eljutott már élete egy pontján, hogy elgondolkodjon: mit lehetne tenni ellaposodott kapcsolata felpezsdítéséért. Ám sokan nem jutunk tovább a gondolatnál. Azzal nyugtatgatjuk magunkat, hogy csak akkor ér valamit egy kapcsolat, ha nem kell semmit erőlködni, ha minden történik magától, mint a mesében - nem mintha ott így lenne egyébként?

A mai világban ez egy gyors út ahhoz, hogy elveszítsünk valakit, úgyhogy nem érdemes erre játszani. A másik tévút az, ha a csajok nagy vehemenciával kezdik el alkalmazni a szerelmi kuruzslók olyan tanácsait, mint hogy partneredet tedd féltékennyé, legyél vele hideg, kiszámíthatatlan és éreztesd vele, hogy neked bizony nem könnyű elnyerni a kegyeidet. Ha van rövidebb út az előbbinél a szakításhoz, akkor ez az. Mondjuk szereted a barátodat, és ő is téged, de ha elutazol pár napra, nem kapod tízesével az esemeseket, ha csak kettesben vagytok, elfelejt borotválkozni, egyre kevesebbszer dicséri meg a külsődet, a szex gyakorisága és szenvedélyessége pedig vészesen csökken. Ez még nem egy rettenetes állapot, de már érthető aggodalmat szülhet. Vagyis a célod: újra észrevetetni magadat nőként és rávezetni a másikat arra, hogy nagyon szerencsés, amiért megnyert téged. Mert ez a célod, nem? Akkor beláthatod, hogy hidegséggel, nyaggatással, flörtölgetéssel csak azt éred el, hogy fölidegesíted a másikat, aki ugyan egy időre tényleg szenvedélyesebb lesz - már ami a veszekedéseket illeti -, de lassan elkezd majd kételkedni abban, jól választott-e, amikor veled kezdett.

Mit kellene tenned e helyett?

Szervezz külön programokat, csatlakozz egy új baráti körhöz, legyen sok olyan tevékenységed, amiben ő nem vesz részt. Kicsit élj úgy, mintha nagyon szívesen lennél vele, de ha nem jön össze, akkor sincs semmi gond. A laza csajokat szintén a fent említett indokból kedvelik nagyon a férfiak: a közelükben nincs feszültség. Van viszont egy egészséges megfelelési kényszer, hiszen óhatatlanul szöget üt majd a pasi fejében, hogy miért mindegy neked, találkoztok-e vagy sem. Ez egészségesen izgatja majd a fantáziáját. Ha egy ilyenfajta elérhetetlenség társul azzal, hogy az együtt töltött időben szuperkedves és aranyos vagy, akkor hidd el, elkezd majd küzdeni a kegyeidért. Ezt még kombináld azzal, hogy változtatsz egy kicsit a külsődön, erőfeszítéseket teszel, hogy fittebb, csinosabb legyél, illetve, hogy szigorúan - de észrevétlenül - "büntetsz" minden olyan cselekedetet, amellyel a másik tiszteletlen volt irányodban. Ezt megint csak nem úgy kell elképzelni, hogy nyaggatod, hanem úgy, hogy kedvesen jelzed a határaidat, és soha, de soha nem engeded, hogy átlépjék őket. Ezzel azt fejezed ki, hogy bár imádod a másikat, nem feltétel nélkül teszed ezt. Mindezt összefoglalva: érd el, hogy az idődre legyen féltékeny, ne más férfiakra, engedd, hogy afelett aggodalmaskodjon, vajon eléggé hiányzik-e neked, amikor csajbuliba mész, ne azon, mivel fogsz megint elégedetlenkedni vacsora közben. Ne attól féljen, hogy ismét világraszóló veszekedés kerekedik abból, ha nem tudja eldönteni, van-e kedve kedden moziba menni, hanem attól, hogy ha nem dönt időben, talán jobb progid is akad.

Ez is érdekelhet

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.