Ilyen problémákkal találkoznak a fogyatékkal élők a vendéglátó helyeken

2016.október.14.

Az ügy iránt érzett elkötelezettsége okán Kovács Patrícia is kerekes székbe ült, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élők speciális kézmosási és higiéniai igényeire. Október 15-én tartják ugyanis a Kézmosás Világnapját, amelyet az UNICEF hívott életre azzal a céllal, hogy tudatosítsa a szappannal történő kézmosás komoly jelentőségét a betegségek megelőzésében. A SUHANJ! Alapítvány és a Tork célja egyszerűsíteni, segíteni a problémamentes önállóságot a fogyatékkal élők életében a higiénia területén is.

A kezdeményezés részeként felmérést végeztek az alapítvány fogyatékkal élő tagjai körében arról, hogy mit tartanak a leggyakoribb problémának az akadálymentes mosdókban.

A SUHANJ! Alapítvány és a Tork felmérése szerint az akadálymentes mosdókban a fogyatékkal élők a leggyakrabban előforduló problémák között említik, hogy nem töltik rendszeresen a szappan és papír adagolókat, nehezen érhetők el az adagolók, nehezen adagolható a kézmosószappan, nehezen téphető le a kéztörlőpapír, nehezen adagolható a toalettpapír, nem elég gyakori a takarítás.

Az 5 leggyakoribb probléma:

Suhanj
Suhanj

A felmérésben http://www.glamouronline.hu/sztarhirek/fenyvesi-zoltan-magyarorszagon-a-90-es-evekben-meg-szegyen-volt-mozgasserultnek-szuletni-20222>Fenyvesi Zoltán, a SUHANJ! Alapítvány önkéntese

Kovács Patrícia, a SUHANJ! Alapítvány társ-alapítója kiemelte, hogy a SUHANJ! Fitness akadálymentesítése során fontos volt a felhasználóbarát eszközök beépítése a vizes helyiségekben, hiszen edzőtermükben épek és fogyatékkal élők egyaránt sportolnak. A SUHANJ! Fitness-ben nem csak a minőség, a kialakítás módja is meghatározó volt, annak érdekében, hogy egy mindenki számára szerethető és könnyen használható sportközpont jöjjön létre.

Ez is érdekelhet

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

Mire is jó pontosan a szeméremszőrzet?

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod