6 ingyenes meditációs app, ami garantáltan segít kikapcsolódni

2021.május.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha meditálni szeretnél, akkor jó helyen jársz! A legjobb meditációs alkalmazások egy részét kifejezetten arra tervezték, hogy utat mutasson a kezdőknek, és további támpontokat adjon nekik, amikor már gyakorlott meditálókká válnak. Ha fogalmad sincs, hogyan vágj bele meditációs gyakorlatok elsajátításába, akkor íme tíz, teljesen ingyenes vagy ingyenes formában is elérhető applikáció, ami garantáltan segít kikapcsolódni.

6 ingyenes meditációs app, ami garantáltan segít kikapcsolódni
Fotó: Gettyimages.com

1. Insight Timer

Nem túlzás azt állítani, hogy az Insight Timerért valósággal odavannak a felhasználói. Az App Store-ban több mint 260 ezer értékelés után 4,9-es átlaggal rendelkezik, és a kezdő, valamint a haladó meditálóknak is egyaránt kedvence. Míg sok más népszerű meditációs alkalmazás meglehetősen drága lehet, addig az Insight Timernek valóban hasznos ingyenes verziója is van. Nagyjából 70 ezer meditációs gyakorlat és zeneszám érhető el rajta ingyen, ráadásul minden nap új tartalommal bővül. Ha még csak mélyedsz bele a meditáció rejtelmeibe, akkor érdemes a hétnapos ingyenes kezdő tanfolyammal indítanod, ami segít elsajátítani minden olyan dolgot, amit a meditációról mindenképpen érdemes tudnod.

2. Shine

A Shine-t egy színes bőrű és egy félig japán hölgy alapította, akik úgy érezték, hogy hiányoznak az életükből a hagyományos pihentető gyakorlatok. Az alkalmazásban a meditációs gyakorlatokhoz motiváló üzenetek is társulnak, amik lendületet adhatnak az újabbnál újabb gyakorlatok elsajátításához. Az app ingyenes verziójában hozzáférést kapsz az úgynevezett Daily Shine meditációkhoz, amik reggelre, délutánra és estére még sok más alkalomra is hasznos gyakorlatokat tartalmaznak. Ha a meditációk mellé extra lélekápolásra is vágysz, akkor a Shine a te ideális alkalmazásod!

3. Healthy Minds Program

A Healthy Minds Programot egy, a Wisconsin-Madison Egyetemhez tartozó nonprofit hozta létre annak érdekében, hogy tudatosságra ösztönözze a felhasználókat. Az applikáció teljesen ingyenes, tele meditációkkal és podcast stílusú órákkal, amelyek segítségével azt is megtudhatod, hogyan és miért működik a meditáció. Nemcsak hogy képes leszel csökkenteni a meditációs gyakorlatokkal a stresszt, pozitívabban látni a világot és jobban koncentrálni, hanem még arról is meggyőződhetsz, hogy mindez miért fog sikerülni.

4. Aura

Ha elfoglalt vagy, és csak naponta néhány percet tudnál szánni a meditálásra, de mégsem szeretnél lemondani róla, akkor az Aurát neked találták ki! Ezzel az egyszerű alkalmazással akár már három perc alatt is végezhetsz gyakorlatokat. Ha megadod, hogy milyen éppen hogy érzed magad és min szeretnél változtatni, akkor személyre szabott, Spotify-jellegű tematikus gyakorlatokat is kaphatsz. Legyen szó az alvásminőséged, a koncentrálóképességed javításáról, vagy más hasonló jellegű célokról, az Aura segíteni fog! A meditációs gyakorlatokon túl egyébként hangulatkövetővel, életvezetési tanácsadással hálaadással, valamint felhasználók és meditációs tanárok aktív közösségével is büszkélkedhet az alkalmazás. Bár prémium kínálata is van, rengeteg véleményező szerint hétköznapi használatra az ingyenes verziója is több mint elegendő.

5. Smiling Mind

A pszichológusok és oktatók által kifejlesztett Smiling Mind kiváló ingyenes opció, ha az egész családdal együtt szeretnél meditálni. Külön gyakorlatokat kínál felnőttek, gyerekek és családok számára, sőt még olyan lehetőségek is vannak, amik a munkahelyen vagy az osztályteremben is végezhetőek. Az egyes életkori csoportokon belül specifikusabb lehetőségek is találhatók, függetlenül attól, hogy irányított meditációs gyakorlatokat keresel-e, a stressz szintedet szeretnéd csökkenteni, az alvásminőségeden, a koncentrálóképességeden, a sportteljesítményeden vagy az étkezési szokásaidon javítanál, esetleg egyéb céljaid vannak. Ha teljesen kezdő vagy még, akkor sincs miért aggódnod, ez az applikáció az alapok elsajátításában is kiváló segítség.

Stressz és a szex: így hat a folyamatos szorongás a nemi életünkre [https://www.glamour.hu/g-szex/stressz-es-a-szex-igy-hat-a-folyamatos-szorongas-a-nemi-eletunkre/re0pxld]6. Oak

Az Oak, vagyis a tölgyfa szép és egyszerű, éppen olyan, amilyennek a meditációnak is lennie kell. Az alkalmazás felhasználói imádják annak minimalista megjelenését és hangulatát, valamint a rugalmasságát. Irányított és irányítás nélküli meditációs gyakorlatokat és légzőgyakorlatokat is kínál különféle háttérzenékkel, de csöndben is végezheted a különféle gyakorlatokat. Noha az applikációnak intenzív programterve nincs, de annál inkább kedveltek a 10 napos mantra meditációs tanfolyamai, amik garantáltan segítenek abban, hogy elmélyedhess a gondolataidban.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Péter Szabó Szilvia: „Nem az a típusú lány voltam, akinek az az álma, hogy fehér ruhába bújjon”

Péter Szabó Szilvia: „Nem az a típusú lány voltam, akinek az az álma, hogy fehér ruhába bújjon”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője