Készíts csokrot anyák napjára!

2021.április.29.

Gyere, és lepd meg velünk szeretteidet! Vukmirovits Nóra, a SZEZÆN, Fenntartható Virág megálmodója és a Bonami segít, miként készíts egyszerű, de meseszép tavaszi csokrot a hozzád legközelebb állóknak.

Ezekre lesz szükséged:

- A csokor megkötéséhez válogass friss vágott virágokat, ezeket érdemes különböző zöld levelekkel összepárosítani, amelyek nemcsak friss látványt nyújtanak, de a csokor kitöltésére is szolgálnak.

- Egy éles késre vagy metszőollóra is szükséged lesz a szárak visszavágásához és pucolásához.

Így készítheted el a csokrot!

1. Távolíts el minden felesleges levelet és tüskét a szárakról. Ez nemcsak azért fontos, mert így sokkal egyszerűbb lesz megkötnöd a csokrot, hanem a felszívott tápanyagok a virágok felső, dekoratív részébe koncentrálódnak majd, és a vázánkba sem indul erjedésnek a száron maradt növényi rész. A szárakat érdemes ferdén visszavágnod, hogy a nagyobb felületen minél több vizet tudjon felvenni majd a növény.

2. A csokor összekötéséhez használd a spiráltechnikát, ami egy kis gyakorlást ugyan igényel, de valójában nem bonyolult. A tartó kezünk hüvelyk és mutatóujjával megfogjuk az első szál virágot, majd a másik (általában az ügyesebb) kezünkkel kicsit elforgatva mellé tesszük a következőt és mindig egy irányba haladva, ugyanazon ponton fogva és a többi ujjunkkal támasztva, egymás után, spirálformát alkotva beletesszük az összes csokorba szánt virágot.

3. Ezután már nincs más dolgunk, mint összekötni a kompozíciót, lehetőség szerint valamilyen természetes kötözővel, legyen az natúr raffia, vagy kenderzsineg.

Nóra csokra

- A csokorban látható összes virág hazai. Mostanra már szerencsére rengeteg hazai szezonális virág elérhető, melyek megvásárlásával nemcsak a magyar kiskereskedelmet, a magyar termelőket támogathatjuk, de az ökológia lábnyomunk sem lesz akkora, mintha nagyon messziről utaztatnánk ide őket. – meséli Nóra.

- A csokor egyik legkülönlegesebb eleme a mágikus, Houdini nevet viselő rózsa Szegedről. A rózsa a szeretetet szimbolizálja, így semmiképp nem maradhatott ki az Anyák napi válogatásból. A virágok szimbolikája felől folytatva a sort, a hunyor jelentése, hogy szép évünk következik, a boglárka pedig a sugárzó bájt és vonzerőt képviseli. A szellőrózsa (Anemone) az összetört remény jelképe, amit emiatt talán sosem választanánk egy csokorba, pedig nagyon gyönyörű. Aszparágusz levelet és virágzó Viburnumot használtam még, illetve az igazán különleges és nagyon tartós korallvirágot és nagyvirágú préritárnicsot, avagy ahogy mindenki ismeri, Lisiathust.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói