Korkülönbség: Csak egy szám, vagy tényleg van jelentősége?

Szerintem mindenki találkozott már a korkülönbséggel, akár személyesen, akár egy barátnőjén keresztül. Vannak kapcsolatok, ahol működik és vannak, ahol nem. Mik lehetnek azok a tényezők, ahol ez problémát okozhat?

Korkülönbség: Csak egy szám, vagy tényleg van jelentősége?
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Ha veled személyesen fordult elő ilyen eset, akkor attól függően, hogy annak milyen vége lett - tehát még mindig együtt vagytok, vagy sem - van egy kialakult véleményed arról, hogy ez jó-e vagy sem. De az is lehet, hogy csak egyik barátnőnknek volt egy olyan kapcsolata, amikor korban a sajátjának duplájával randizott. Ez is bőven elegendő ahhoz, hogy legyen egy meglátásunk arról, hogy ez mennyire egészséges.

Bár ha a sztárok példáját nézzük, akkor nem feltétlenül érezzük úgy, hogy ez valamilyen téren gondot okozna, ez sajnos nem mindig van így. Most pedig megmutatjuk, hogy melyek azok a területek az életben, ahol ez nehézséget okozhat.

Elnyomás és túlgondoskodás

Ha az egyik fél jóval idősebb a másiknál, akkor könnyen előfordulhat, hogy aki idősebb, az átveszi az irányítást a kapcsolat felett. Ennek oka pedig nem más, mint hogy úgy érzi ő már tapasztaltabb és több mindent tud, mint a másik. Ez pedig, ha igaz is, akkor sem túl jó érzés a fiatalabb személynek. Még akkor sem, ha az elején ez egy pozitívum volt nagyon könnyen át tud alakulni negatívummá. Ilyen esetben például megoldás lehet, ha már az elején megbeszélitek, hogy amelyikőtök a fiatalabb az nagyon szívesen veszi a segítő szándékú szavakat, de amint úgy érzi az sok, akkor szól, és a másik leáll ezzel. Így egyszerűen kordában tartva azt.

Általános ismeretek és érdeklődési körök

Bár nem kell, hogy akkora korkülönbség legyen a két ember között, mint maga és szülei között, de ha ebből indulunk ki, akkor tudjuk, hogy sok esetben a szüleink teljesen más körökben mozognak, mint mi. Értve ez alatt, hogy milyen híreket olvasnak, milyen embereket követnek, milyen világi történések érték őket. Ezek mind befolyásolni tudják azt is, hogy aztán mi lesz az érdeklődési körünk, ami nagyban el tud térni attól, aki több, mint 10 évvel idősebb nálunk. Ebben az esetben az ismerkedés szakaszában érdemes (de akár később is, amikor a probléma előjön) megmutatni a másiknak, hogy mi miket szeretünk, miben vagyunk tájékozottak, és lehet, hogy már itt kijön majd, hogy ezeket mennyire tudjátok összeegyeztetni.

Család és barátok ellenzése

Nagyon erős nyomás tud lenni, amikor azok az emberek akiket szeretsz és akik a legközelebb állnak hozzád nem néznek jó szemmel a párodra. Ezen sajnos nehéz változtatni, ugyanis az emberek általánosságban nincsenek jó véleménnyel a nagy korkülönbségekről. Minél többet látnak mellette és látják, hogy boldog vagy, annál inkább fogadják majd el a szituációdat.

Apa vagy anyakomplexus

Nem ritka, hogy ha valakinek rossz kapcsolata volt valamelyik szülőjével, akkor azt egy párkapcsolatban próbálja megoldani. Ennek felismerése nem egyszerű, főleg nem annak, aki ebben benne van. Ilyenkor jó, ha van az embernek egy olyan barátnője, barátja, aki erre óvatosan fel tudja hívni a másik figyelmét. Ugyanis ez semmiképp sem egészséges egy kapcsolatban. Ha pedig ezt később vesszük észre a kapcsolatban, akkor se féljünk kilépni belőle vagy akár megoldani valamilyen módon.

Egy kapcsolat lényege, hogy két ember szeresse egymást és megbízzon a másikban, ha ez pedig egy nálad idősebb személlyel van sem feltétlenül kell, hogy gond legyen, csak megfelelően kell kezelni.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját