Ezt viseld, ha erősebb vagy pocakban!

2021.augusztus.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lehetünk akár homokóra vagy épp körte alkatúak, ha teltebbek vagyunk, akkor a hasunk is kerekdedebb. Most mégis a pocakban a legerősebb alkatról írok nektek, az almáról. Az alma alkatúak testének a középső része a szélesebb, míg a karok és a lábak jellemzően vékonyabbak. No nézzük, milyen szabásvonal, minta előnyös.

Mielőtt belevágsz a cikk olvasásába, ne feledd, egy az egyben rád vonatkozó tanács csak akkor létezik, ha személyre szabottan kapod az útmutatót, mert meglehet, hogy valaki magasabb, alacsonyabb, kisebb vagy épp nagyobb a pocakja, kisebb vagy nagyobb a melle (most az alma alkatra vonatkozóan), és máris itt-ott egy kis változtatást igényel a kivágás, a hossz, a karcsúsítás.

Így mindenképpen azt javaslom, hogy próbálgass fel minél több olyan ruhafazont, amit ajánlok neked az üzletekben, és úgy is látni fogod, hogy melyikben érzed a legjobban magad. Plusz opció, ha még nem pihen az éjjeliszekrényeden a Plus Size Stílusbiblia könyvem, akkor szerezd be, hiszen a stílustrükkökön kívül az önbizalom erősítésében is segít, így garantáltan az egyik legjobb barátnőd lesz, ha bal lábbal kelsz fel reggel az agyból.

Nézzük, mi az, ami előnyös lehet neked, amiben igazán jól érezheted magad:

Az öltözködésben cél az, hogy a törzset optikailag megnyújtsuk, a derekat pedig keskenyebbnek láttassuk. Éppen ezért olyan ruhák előnyösek, amelyek nem a has környékére vonzzák a tekintetet, inkább a lábakra, a vállakra és a dekoltázsra.

1. Igyekezzünk a szerelésünket úgy összeállítani, hogy a mintákkal, a rétegekkel vagy az anyag esésével függőleges vonalakat hozzunk létre. Fontos, hogy ezek a valós, vagy rétegekből álló csíkok ne tapadjanak rá a testünkre, ami leginkább kerülendő az az, hogy egy elasztikus csőruhát viselünk alma alkatúként. Ha mégis egy ilyen darabot szeretnénk, kapjunk fel rá egy vékony mellényt, kaftánt, kössünk övet a derekunkra és az összkép sokkal csinosabb lesz, mintha magában viselnénk a szűk ruhát.

2. Az egyenesre szabott aljak helyett előnyösebbek az aszimmetrikusak, mert játékosságot visznek az összképbe.

3. A szűk ruhák helyett válasszunk olyanokat, amelyek lazán követik a test vonalát, az anyaguk pedig puha és légies, például selyem vagy puha pamut. Ezek nemcsak hogy nem emelik ki épp azokat a vonalainkat, amelyeket nem szeretnénk, hanem kényelmesek is.

4. A minták is jól állnak az alma alkatúaknak! Egyáltalán nem kell lemondani róluk. A mintákból több videót, cikket is készítettem már, egyáltalán nem szabad mumusként tekinteni rájuk. Akár nagy virágmintásat is viselhetünk, a lényeg, hogy a szűkítés a törzs legkeskenyebb részére essen.

5. Olyan ruhát válasszunk, amelynek a felső része a törzs legkeskenyebb részét hangsúlyozza (ez gyakran a mell alatti vagy pár centivel az alatti vonal).

6. A legelőnyösebbek azok, amelyeknek a derékszabása nem a deréknál van, hanem magasabban szűkítettek.

7. Vonzd a karjaidra, a dekoltázsodra a figyelmet, például fodrokkal vagy hímzéssel.

8. A V-nyakú ruhák a legjobbak, mert ezek is nyújtják az alakot – viselhetsz bátran akár mély dekoltázst is. Ha a kerek formájú nyakkivágást preferálod, akkor viszont kerüld az oválisat (amelynek nagyobb a dekoltázsa) és válaszd a kisebb, kerek nyakkivágást.

V-szabású dekoltázs, keblek alatti szabás, aszimmetrikus alj – tuti választás alma alkatra. Az olyan apró trükkök, mint a lelógó megkötő csak fokozzák a hatást

9. Részesítsd előnyben az A-szabású aljakat vagy a körszoknyát, mivel ezek lefelé bővülnek, ezért “homokórásítanak”.

10. Az ingruha is jó választás az alma alkatúaknak, mivel finoman követi a test vonalát (nem szűk, de nem is zsákszerű), és szükségszerűen V-nyakú, ráadásul a te döntésed, mekkora dekoltázst választasz.

+1. A különleges vállkivágás a test felső részére vonzza a tekintetet, a bő, lágy esésű alj pedig a ráncolódásával függőlegesen vezeti a szemet.

szerző: Kozma Rita

Kövesd Ritát az alábbi közösségimédia-oldalakon!

https://www.facebook.com/KozmaRitaplussize

https://www.instagram.com/kozma.rita/

https://www.tiktok.com/@kozma.rita.styling?lang=hu-HU

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara élete legmerészebb dekoltázsú kosztümjében hódít Párizsban

Palvin Barbara élete legmerészebb dekoltázsú kosztümjében hódít Párizsban

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

PR

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

PR

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)