Így tedd elviselhetőbbé a nyári meleget a kutyád számára

2021.július.18.

Bizonyára sok gazdi felteszi magának a kérdést ebben a hőségben, hogyan ügyelhetnének jobban a kutyájuk egészségére? Mivel a négylábú társaink az időjárás ellenére is előszeretettel feküdnek ki a melegbe vagy rohangálnak a tűző napon, nagy felelősségünk az, hogy odafigyeljünk rájuk.

 Így tedd elviselhetőbbé a nyári meleget a kutyád számára
Így tedd elviselhetőbbé a nyári meleget a kutyád számára
Fotó: Gettyimages.com

Összegyűjtöttük nektek, hogy mik a hőguta árulkodó jelei. Így védd a kutyusod a nagy melegben!

1. A hőgutát onnan ismerhetjük fel, hogy a kutyusunk nagyon erősen kezd el lihegni, illetve nyáladzani. Egyéb kezdeti szimptómái lehetnek a vörös nyelv és íny, a hasmenés, hányás, gyengeség és zavarodottság. Amennyiben ezeket a tüneteket észleled a kutyádon, nagyon fontos, hogy konzultálj egy állatorvossal, hiszen akár halálos kimenetele is lehet, amennyiben kezeletlenül marad!

2. Nagyon nagy melegben próbáld rábírni, hogy legyen bent többet – nem feltétlenül a lakásban, de szerencsés esetben egy légkondicionált, vagy ventilátorral ellátott helyiségben. Szerencsés ezeken a napokon az is, hogyha kevesebbet mozognak és inkább már a hűvösebb órákban mentek el sétálni.

3. Találj a kutyádnak egy árnyékos területet arra az időre, mikor kint tartózkodik – ez lehet akár egy fa árnyékában, fedett teraszon, de akár egy kis napvédő sátorba is beruházhatsz.

4. Az vízben megmártózás, úszás is egy jó opció, viszont légy óvatos és csak fokozatosan engedd beereszkedni a kutyusodat a vízbe! Ez azért fontos, mert a hirtelen hőmérsékletcsökkenés megviseli a szervezetüket és a belső szerveik további túlmelegedését eredményezheti – így akár rosszabbá is teheti a helyzetet, hogyha a kutyádnak eleve túlságosan melege volt és hirtelen ugrik bele a vízbe.

5. Egy ventilátor is a kedvenced segítségére válhat – habár nem olyan szinten, mint az emberek számára, hiszen ők nem izzadással, hanem lihegésen keresztül adják le a felesleges hőt. A párásító ventilátor és a léghűtő még hatékonyabb megoldást kínálhat.

6. Figyelj rá oda, hogy elég folyadékot fogyasszanak és rendszeresen cseréld a vizüket, hogy az hideg maradjon – akár jeget is adhatsz hozzá! Akárhova is mentek, mindig legyen nálad elég víz!

7. Fektess le egy nedves takarót, vagy törölközőt, amire a kutyád le tud feküdni – hiszen a föld is nagyon fel tud melegedni ebben az időszakban és számukra fontos az is, hogy a tappancsaik és hasuk ne melegedjen fel túlságosan! Akár egy hűsítő matracot is vásárolhatsz a kedvenced számára.

8. Ugyanígy használhatod a bevizezett, lehűtött takarót arra, hogy a kutyád fejére, hátára, hónaljára vagy hátsó végtagjai mögé helyezd.

9. Próbálkozhatsz a slaggal is, viszont ebben az esetben ne nyisd meg túl erősen a vizet, hiszen ez megijesztheti, vagy akár meg is sértheti a kutyádat.

10. A szőrük rendszeres nyírása is elengedhetetlen – ebben az esetben nem csak azért, hogy ápoltak, szépek legyenek, hanem azért is, mert így jobban szellőzik a bőrük. Viszont teljesen csupaszra semmiképpen se borotváld a kutyusodat, mivel ebben az esetben könnyebben égnek le.

Szerző: Horváth Anett

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját