Le a tabukkal! 6 ok, amiért a nők is megcsalják a párjukat, nemcsak a pasik

2017.június.13.

Megcsalás - az a bizonyos ördögi dolog, amit a kapcsolatok megrontójaként tartunk számon, és amennyiben valaki beleesik ebbe a hibába, rögtön hibásnak is ítéljük. Azonban érdemes mélyebbre ásni a témában, hiszen a legtöbb szituáció nem fekete-fehér, és a félrelépés csupán egy régóta lappangó probléma kiteljesedése igazából. A most következő okok nem felmentést adnak a hűtlen félnek, de sok esetben megmagyarázzák a tettét.

Amennyiben valaki komplexusokkal, önértékelési problémákkal küzd, előfordulhat, hogy nem elegendő számára egy partner, aki biztosítja az értékeiről. Ez megtörténhet azért is, mert az adott illető nem fejezi ki eléggé a rajongását a szerelme iránt, de az is megeshet, hogy kiskortól lappangó szorongásról van szó.

Ha monoton a munka, a hobbi és a párkapcsolat is, megeshet, hogy egy nő más területen keres majd izgalmat. Egy jól működő kapcsolatban ez könnyen megoldható új programok szervezésével, esetleg a szexuális élet felpezsdítésével, azonban erre sokszor sajnos nem kerül sor. Ebben az esetben a hűtlen fél máshol keresi azt a bizsergést, amit különben csak az esti sorozataiból kaphat meg.

A nők romantikára, rajongásra, tündérmesékre vágynak. (Persze vannak kivételek!) Amennyiben ez a párkapcsolatból már kiveszett, és a szerelmes pillanatokat az unott, rutinszerű hétköznapok váltják fel, megeshet, hogy máshol keres szenvedélyt valamelyik fél.

Nézd meg ezt is! Ezt a 8 dolgot minden boldog pár csinálja

Gyakori probléma, hogy az egyik fél pszichés gondjai, esetleg függőségei miatt a saját világába burkolózik, és megfeledkezik a szerelméről. Az hagyján, hogy nehéz együttélni például egy alkoholista férfival, de ha ez a gond a szerelemre is kivetül, és a férfi-női viszony inkább pszichológus-beteg viszony felé tendál, nos, megeshet, hogy máshol keresi majd egy nő a boldogságot.

Szerelem, összeköltözés, házasság, gyerek... és a lassacskán messzibe tűnő fiatalság. Hirtelen minden felgyorsult, tovatűnni látszik az ifjúkori szabadság, és bizony sokan megijednek a függetlenségük elvesztéséről. A hirtelen pánik vezethet félrelépéshez, ami általában csupán arról szól, hogy az illető bebizonyítsa magának, hogy még mindig benne van a fiatalos lendület.

Ha az egyik felet lefoglalja a munka, a hobbi, a barátok, és ezáltal háttérbe szorul a párkapcsolat, könnyen megeshet, hogy egy idő után már a másik fél sem törekszik az együttöltött időre. A folyamatos visszautasítás mindenki kedvét elveszi, legalábbis az aktuális partnertől.

Ez is érdekelhet

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!