Lejárt a nők elleni erőszak ideje! #timesup

2018.január.16.

Az elmúlt időszakban rengeteget foglalkozott a világsajtó a nemzetközi és a hazai hírességekhez köthető szexuális zaklatási ügyekkel, amelyek között vannak olyan esetek, amik több évtizedes múltra nyúlnak vissza. Az, hogy egyre többen ilyen nyíltan felvállalják az őket érő atrocitásokat, hozzájárul ahhoz, hogy a nők elleni erőszak ne legyen többé tabuként kezelve. Nem lehet eleget foglalkozni ezzel a témával, mert sajnos a mai napig rengeteg olyan nő él hazánkban is, aki valamilyen módon bántalmazásnak van kitéve.

Lejárt a nők elleni erőszak ideje! #timesup
Fotó: Getty Images

Az idei Golden Globe díjátadó gálán olyan egyedülálló női összefogásnak lehettünk szemtanúi, amilyenre eddig nem volt példa a nők elleni erőszak témája kapcsán. A "Time's Up" kezdeményezés célja, hogy kiálljon a nők jogaiért, kifejezzék szolidaritásukat a szexuális zaklatás és erőszak összes áldozata iránt, és felszólítsák az egész munkaerőpiacot a nemi alapú egyenlőtlenségek felszámolására. Az összefogáshoz többek között olyan sztárok csatlakoztak, mint Reese Witherspoon, Natalie Portman, Eva Longoria és Oprah Winfrey, aki a gálán tartott beszédével történelmet írt.

A GLAMOUR magazin is idén a NANE-t támogatja a Women of the Year Az év hősnője díjával, akik rengeteget tesznek a nők elleni erőszak visszaszorítása érdekében Magyarországon.

„Örömmel látjuk, hogy elindult egy olyan nemzetközi összefogás, amely a nők érdekeit és védelmét szolgálja. Büszkék vagyunk arra, hogy vállalatunk hazánkban az elmúlt évek alatt a nők elleni erőszak egyik élharcosává vált. Szakmai partnerünkkel, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel többféleképpen működünk együtt: támogattuk többek között a Titkos Menedékházuk bővítését és a kapcsolaton belüli erőszakkal kapcsolatos edukációs órák megtartását is. Ezt a közös munkát a jövőben is folytatni szeretnénk a Segélyszervezettel, annak érdekében, hogy minél több bántalmazott nő juthasson segítséghez. Bízunk abban, hogy a „Time’s Up” és a hozzá hasonló kezdeményezések hozzájárulnak ahhoz, hogy minél többen felfigyeljenek erre a súlyos problémára és ezzel csökkenthető lesz a bántalmazott nők száma” - nyilatkozta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország PR és Digitális vezetője.

#timesup

Ez is érdekelhet

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója

Karakteres formák, látványos színek: megérkezett a Furla új kollekciója

G-Életstílus

Alvás előtti meditáció - Működik?

Alvás előtti meditáció - Működik?

G-Test

Férfiak, akik a mellrák elleni küzdelem aktivistái

Férfiak, akik a mellrák elleni küzdelem aktivistái