Lépj ki a barátságzónából! Mit csinálj, ha többet érzel iránta, mint barátság?

2019.július.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Férfi és nő között nincsen barátság. Sokszor hallott klisé, ami egyébként egészen addig a pillanatig nem kérdőjelezhető meg, míg az egyik fél el nem kezd többre vágyni. Ha ez a másiknak feltűnik, az jó, és akár lehet is belőle valami, de sokan úgy vannak vele, hogy inkább szándékos vakságba taszítják saját magukat ahelyett, hogy apró próbálkozásokkal kockázatot vállalnának. Ott van még persze a félelem, hogy elveszítem, mint barátot, és az éjszakába nyúló chateléseknek egyszer csak vége lesz majd. Na de melyik lenne a jobb, chatelni vele éjjelente, vagy mellette, hozzábújva aludni? Ugye, hogy az utóbbi?

Egy romantikus kapcsolat két fő alkotóeleme az emocionális és a szexuális kötődés. Előbbi egy barátság alkalmával is kialakul, olyan hatással bír, aminek következtében mindig visszatérünk az adott személyhez. A szexualitás viszont merőben más tészta, mert óriási megkülönböztető szereppel bír.

Ha úgy érzed, hogy át tudnád lépni a barátságzóna határát, akkor itt van néhány dolog, amit nem árt, ha megpróbálsz:

1. Öltözz ki

Fotó: giphy

A külső megfog, a belső megtart, a jó szex hozzáláncol. Szépen kialakított ranglétra, aminek ti a második lépcsőfokára ugrottatok, de térjünk vissza az elsőhöz. Ha randira mész egy ismeretlennel, hajat mosol, órákig igazítgatod a természetesnek ható "csak 10 perc alatt gyorsan sminkeltem egyet" make-upod, csinos ruhát veszel, egyszóval a legjobb formádat hozod. A férfiak vizuális teremtmények, ezért nem árt mutatni nekik valamit, amit megcsodálhatnak, és elgondolkozhatnak rajta. Ha a megszokott péntek esti Netflix and Chill partit tartjátok sokadjára chill nélkül, mackónadrágban, akkor most próbálj ki valami újat. Nem a kisestélyire kell gondolni, elég egy apró változtatás, hogy végre kinyíljon a szeme a kiszemeltednek.

2. Ne trenírozd őt más randikra

Felejtsd el a randitanácsokat. Tudjuk, hogy jártas vagy a témában, de itt most hanyagolnod kell. Oszd meg a barátnőddel, ő biztosan hasznát veszi majd, de a neked tetsző srácot semmiképp ne tereld valaki más karjaiba. Ha mégis így teszel, ne csodálkozz, ha örökre a barátság zóna kietlen mezején ragadsz.

3. Program kettesben

Fotó: giphy

Egy társaságban megoszlik a figyelem, a pasik ráadásul rendszerint el is vesztik az épeszűségüket, ha összekerülnek azzal a bizonyos bandával. Hagyd, hogy teljesen rád figyelhessen, és te is rá. Éreztesd vele, hogy minden érdekel, ami csak megfordul a fejében, tudja, hogy meghallgatod, megbecsülöd, és értékeled azt, milyen ember is ő valójában, mert ezek azok a dolgok, amiket minden ember keres a másikban.

4. Teremts egyensúlyt a szórakozás, és az igazán mély beszélgetés közt

Odavagyunk a vicces emberekért, a társaságban is mindig akad legalább egy, aki gondoskodik a jóhangulatról, itt azonban ezt kell megcsavarnod egy kicsit. Legyél játékos, és közben szépen finoman elevezhetsz a mélyebb témák felé is. Ha megnyílik neked, akkor az eleve igazán sokatmondó lehet. Éreztesd vele, te mennyire sebezhető vagy, és próbáld meg rávezetni, hogy ő is lehet az. A pasik sokszor bújnak a macsó álarc mögé, miközben nekik is szükségük lenne egy olyan társra, akivel a legmélyebben bennük lévő dolgokról is kitárulkozhatnak. Töltsetek ki együtt önismereti kérdéssorokat, szórakoztató, és egyben nagyon informatív program kettesben, aminek köszönhetően talán kipattan a szikra.

Ezt a 3 dolgot ne csináld, ha normális kapcsolatot szeretnél!

Ezt a 3 dolgot ne csináld, ha normális kapcsolatot szeretnél!

5. Érintsd meg

Fotó: giphy

Ez a rész talán kissé ellentmondásos, hiszen aki nem akarja, hogy "úgy" megérintsék, azt kizárt dolog, hogy 5 méteres körzetben meg lehessen közelíteni, mert senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy odáig legyen értünk. Tiszteld a határokat, de ettől még lehetsz csábos, és kísérletezhetsz annak érdekében, hogy felkeltsd az érdeklődését. Megérintheted például finoman a karját vagy a vállát, mikor éppen egy közös viccen nevettek, és figyeld a reakcióját. Ha jó a fogadtatás, akkor szépen lassan tovább rombolhatod a fizikai határokat. A kémia majd eldönti, meddig juttok majd el így.

6. Értsd meg a gondolkodásmódját

Barátként asszisztáltál már néhány kapcsolatában, kicsit gondold végig azok dinamikáját. Milyen csajokért volt eddig oda? Azoknak a csajoknak mely tulajdonságai hasonlóak a tieiddel, amiket ezáltal hangsúlyozni lehetne? De egyet ne felejts el. Ne akarj egyikőjük klónja se lenni, mivel nem hiába "ex" barátnőről beszélünk, ugye? Maradj önmagad, de azzal semmi baj nincsen, ha megpróbálsz kicsit a kedvében járni, és azt erősíteni magadban, amiről tudod, hogy odáig van.

7. Dolgozz magadon

Fotó: giphy

Halmozd el magad olyan dolgokkal, amik boldoggá tesznek, mert a boldogság vonzó és szexi. Vedd körül magad értékes emberekkel, és talán itt az ideje, hogy megszabadulj az olyanoktól, akikről tudod, csak hátráltatnak, és visszahúznak, mintsem a segítségedre lennének bármiben is. Néha ha meghúzzuk az oroszlán bajszát, akkor figyel ránk csak igazán. Kicsit, de tényleg csak kicsit elhinthetsz néhány morzsát, aminek hatására féltékeny lesz majd, tudván, ha akar téged, lépnie kell, vagy más fog helyette. Az emberek sokszor akkor jönnek rá, mit is éreznek igazán a másik iránt, mikor annak a kapujában állnak, hogy elveszíthetik őt. Nyilván neked eszed ágában sincs őt elveszíteni, vagy mást választani helyette, de erről neki nem kell tudnia, hadd motoszkáljon benne a kisördög, és előbb-utóbb ennek hatására végre lépni fog.

8. Célozgass, beszélj róla

Oszd meg vele, milyen őrült álmod volt az éjjel arról, hogy ti ketten épp randiztatok egy autósmoziban, és megint csak figyeld a reakciót. Ha az ilyen hátulról jövő megoldások befuccsolnak, akkor viszont elő a farbával, és ne félj egyenesen a szemébe nézve megkérdezni, benne felmerült-e már, hogy több is lehetne köztetek? Ebben az esetben viszont fel kell készülnöd, hogy a válasz bármilyen lehet, és valóban legyen az nemleges, vagy helyeslő, a lényeg, hogy te voltál olyan bátor, hogy megpróbáld.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy attól is elélvezhetsz, ha egy helyben állsz?Bebizonyítjuk, hogy a maszturbálásnak nincsenek korlátai

Tudtad, hogy attól is elélvezhetsz, ha egy helyben állsz?Bebizonyítjuk, hogy a maszturbálásnak nincsenek korlátai

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

PR

A nagy kérdés: mit vegyünk fel a különböző ünnepi összejövetelekre? (x)

A nagy kérdés: mit vegyünk fel a különböző ünnepi összejövetelekre? (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)