Magányos Valentin-nap?

2014.február.8.

Sokan azok közül, akik párkapcsolatban élnek, túlzásnak tartják a Valentin-nap körüli felhajtást, akik pedig egyedül vannak, azok számára sokszor maga a horror. Mindenhol szívecskék, illatgyertyák, I love you plüssmacik, párosprogram-lehetőségek, stb.
De lehet ez másképp is!

Magányos Valentin-nap?
Fotó: Thinkstock

Melyek az első szavak, amelyek eszedbe jutnak az egyedüllétről? Az emberek többségének olyasmi fut át az agyán, mint magány, kirekesztettség, elhagyatottság, szomorúság, unalom.
De az éremnek két oldala van.
Amikor egyedül vagy, megélheted a szabadságod, a kreativitásod, kiélheted a fantáziád, felfedezheted önmagad társaságát. Mindezt korlátok és kötelezettségek nélkül.

Azonban most nem a szingliség mellett szeretnék korteskedni, hisz fogantatásunktól kezdve az egység megteremtésére törekszünk. Egy olyan, biztonságot nyújtó állapotra, amit jó esetben megéltünk az anyaméhben. Ezen törekvésünk miatt fordul elő sokszor az, hogy még a konfliktusokkal telített kapcsolatban is inkább benne maradunk. Pedig az egység egyedül is megélhető. Gondolj csak a keleti kultúra tanításaira.

Azonban ezen a napon annyira a szerelemre helyeződik a hangsúly (ami kétségtelenül a leggyönyörűbb érzések egyike), hogy még az átlagosnál is kisebb eséllyel próbálod meg élvezni a önmagaddal töltött időt.

Így, ha egyedül leszel Valentin-napon, inkább koncentrálj arra, hogy egy jó társra találj önnön személyedben, mintsem, hogy morfondírozz másokon. Fogadd el, hogy vannak, akiknek az életében most adatott meg a turbékolás időszaka. De te állj meg egy kicsit, kapcsold ki a világot (TV, rádió, internet), és figyeld meg, milyen kreatív gondolataid támadnak. Végezz olyan tevékenységet, amit rég nem csináltál! Esetleg ez lehet egy régi hobbi. Olvass könyvet, mozogj, lepd meg magad ajándékkal, élvezd azt, aki, és ami vagy! Légy büszke arra, hogy ahelyett, hogy egy rossz kapcsolatban tengődnél, vidáman indulsz útnak aznap is!

Ez is érdekelhet

A Telihold az Ikrek jegyébe lép: idén utoljára lesz lehetőséged az elengedésre

A Telihold az Ikrek jegyébe lép: idén utoljára lesz lehetőséged az elengedésre

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói