Már van külön szó női maszturbálásra!

2015.június.23.

Az önkielégítésre rengeteg szót ismerünk, a népnyelv különösen kreatív ebben a tekintetben. Ezeknek a kifejezéseknek a döntő többsége azonban leginkább a fiúk maszturbálására vonatkozik.

A probléma persze nem itthon merült fel, hanem Svédországban, ahol a szexuális oktatás, a szexuális nevelés egyre nagyobb szerepet kap. Az ezzel foglalkozó szervezet vetette fel a problémát, miszerint a svéd nyelvben nincs igazán szó a női maszturbációra, ugyanakkor véleményük szerint a szexuálitással kapcsolatos tanulás egyik sarokköve, hogy tudjunk beszélni róla. De hogyan beszélhetünk valamiről, ha nincs rá szavunk? Nos, gondoltak egyet és szókeresésbe fogtak.

Fontos szempont volt, hogy pozitív csengésű szó írja le a tevékenységet, hiszen alapvetően maga a szexuális nevelés is azt a célt szolgálja, hogy boldogabb, felszabadultabb nemi életre neveljen. A haladó gondolkodású svédek, meg is szavaztatták a szavakat, és végül meg is lett a végeredmény! A női önkielégítésre ezentúl bátran használhatják az ország lakói a klittra szót, ami a klitorisz (klitoris) és a csillogás (glittra) szavak összevonásából született. A szervezet szerint a klittra remek választás, hiszen a szexualitással kapcsolatos pozitív gondolkodást, magatartásformát erősíti. Már kezdeményezték is a szó felvételét az új svéd szótárba.

A klittra valóban sokkal barátságosabbnak tűnik, mint más inkább kínos, vagy pejoratív kifejezés.

Ez is érdekelhet

Napi szex: 7 tipp a férfi szexuális vágyának növelésére

Napi szex: 7 tipp a férfi szexuális vágyának növelésére

GLAMOUR Horoszkóp

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Ma inkább a saját fejed után akarsz menni - Napi horoszkóp: július 31.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát