Mennyi idő után házasodunk össze?

2017.július.22.

A modern idők végérvényesen átírták a kapcsolatok szabályrendszerét. A szüleink korában divat volt a húszas évek elején, lehetőleg az első komoly partnerrel egybekelni, míg a fiatalabb generációk tagjai sokszor 30 után is függetlenségre vágynak, és nem találták még meg az igazit.

Egy nemrégiben készült kutatás szerint manapság 4-5 évet várnak a párok, amíg végül összekötik az életüket, így valóban jól ismerik már egymást a kapcsolatuk intézményesítése előtt.

Olvastad már? 5 jel, hogy ez a kapcsolat megérett a házasságra

És hogy ez mit jelent, ha évekre lebontjuk? A felmérés szerint átlagosan 17 hónap után költöznek össze a mai párok, majd 22 hónap együttélés után jutnak el az eljegyzésig. Az eljegyzés és az esküvő között átlagosan 20 hónap telik el. A párok nagy része 3 és fél évet él együtt a nagy nap előtt.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a házasság megkötése is az életünk egy későbbi szakaszába tolódott. Míg a hetvenes években 22-24 éves korban keltek egybe a szerelmesek, ma már 30-33 éves korra tolódott ez ki, és a legtöbb ember átesik minimum egy, de inkább két komolyabb kapcsolaton is a végső választás előtt.

Olvastad már? 7 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt IGEN-t mondanál

Az utóbbi időkben nem csak az együtt töltött idő és az életkor, de a házasság mögött álló okok is megváltoztak. Sokan inkább a papír nélküli együttélést választják, míg mások továbbra is úgy érzik, a közös gyűrű viselése fejezi ki igazán kettejük kötelékét. Ma már csak a párok 2%-a házasodik családi nyomás és anyagi okok miatt, ami egyértelmű javulást mutat elődeinkhez képest.

Ti hogy gondoljátok? Hány éves korban a legjobb összeházasodni?

Ez is érdekelhet

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

3 trükk a réteges öltözködéshez, amit Diana hercegné mindig bevetett

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke