Mikor mondjuk először, hogy szeretlek?

2019.szeptember.28.

Vajon melyik a legmegfelelőbb az időzítés arra, hogy először mondjuk ki a párunknak, hogy "szeretlek"? Nos, ha kőbe vésve nincs is, azt azért kijelenthetjük, hogy akkor a legérdemesebb kijelenteni, ha már teljesen biztosak is vagyunk az érzéseinkben. Egy felmérés a közelmúltban több mint 1000 embert vizsgált meg, hogy kiderítse, mikor is hangzik el egy kapcsolatban az a bizonyos "sz" betűs szó. Na de vajon hogyan alakult a végeredmény?

Mikor mondjuk először, hogy szeretlek?
Fotó: Shutterstock

Nos, a párok többsége - nagyjából 55%-a - az első randevútól számított három hónap alatt már kimondja a párjának, hogy szereti. Egész pontosan egynegyedük az első egy-két hónapban, nagyjából 20 százalékuk két-három hónap elteltével és további 20%-nak még néhány héttel több időre volt szüksége arra, hogy azt mondhassa: "szeretlek".

Fotó: giphy

A felmérés azt is megállapította, hogy a megkérdezettek alapján azok a párok, akik kapcsolatuk korábbi szakaszában mondták már ki egymásnak, hogy "szeretlek", bizonyultak a legboldogabb párkapcsolatban élőknek. Amikor a kapcsolatuk jellemzésére került a sor a tesztben, az egy hónapon beül a "szeretlek"-et kimondó válaszadók 67%-a vallotta magát nagyon boldognak, míg azokban a párkapcsolatokban, ahol a kimondásra több mint három hónapot vártak, csak 53% volt ez a számadat.

Ha első körben most úgy érzed, ez az időintervallum túl szűknek tűnik számodra, és neked ideálisabb, ha csak fél év vagy még több idő múlva jelented ki a párodnak, hogy szereted, akkor sincs veletek semmi baj, nem minden a kimondott szerelmi vallomás.

10 sztár, akik megőrülnek más hírességekért

10 sztár, akik megőrülnek más hírességekért

Komoly attól lesz egy kapcsolat, hogy két ember őszintén elkötelezi magát egymás mellett, és vannak, akiknek ehhez néhány hónap, másoknak pedig akár évek is kellhetnek, hiszen mind különböző egyéniségek vagyunk.

Fotó: giphy

A kimondott szavak csak szavak maradnak a nap végére; ami igazán fontos, hogy erősödjenek az egymás iránti érzéseitek és hogy a kapcsolatotok fejlődjön, előrehaladjon. Ha már közös pontokkal tudtok beszélni a jövőtökről, egészen biztos, hogy jó úton jártok közösen! Ha pedig a szándék már megvan bennetek, hogy együtt erősödjetek és váljatok egy egésszé, akkor tiétek a jövő!

Ez is érdekelhet

György herceg szívmelengető mérföldkőhöz ért

György herceg szívmelengető mérföldkőhöz ért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói