Mit árul el a csók?

2015.január.25.

Az egyik legkiábrándítóbb élmény lehet, amikor a helyes, tökéletesnek tűnő pasi, akivel talán már több randin is túl vagyunk, megcsókol, és arra kell eszmélnünk, hogy hiába voltak jók az átbeszélgetett órák, egymás szájában lenni egyáltalán nem olyan finom, mint képzeltük. Persze ilyenkor hajlamosak lehetünk arra, hogy megmagyarázzuk: valójában még nem szoktunk össze, izgatottak voltunk, nem is volt olyan szörnyű vagy hogy a csókolózás nem is olyan fontos. Aztán reménykedünk benne, hogy a szex majd jobb lesz.

Mit árul el a csók?
Fotó: Pinterest

Bezzeg tinikorunkban még sokat stresszelünk azon, milyen lesz az első csók, hisz úgy érezzük: ezen állhat vagy bukhat minden. Fantáziálunk arról a romantikus pillanatról, amikor a fiú lágyan megfogja a derekunkat, magához húz, megsimítja az arcunkat, és lágyan összeér a puha, meleg szánk. A valóságban aztán persze ez nem feltétlenül alakul így, talán mert izgulunk, tapasztalatlanok vagyunk. Viszont ahogy az évek során belejövünk, vagy ahogy hosszú ideje együtt vagyunk párunkkal, már talán eszünkbe se jut, milyen fontos szerepe van a csóknak. De mit árul el valójában?

A csókolózás közel hoz egymáshoz. Annyira közel, hogy érezzük és ízleljük a másik kémiáját, azaz információt kapunk a genetikájáról, és arról, milyen az egészségi állapota. A nyálunk ugyanis olyan hormonális információkat tartalmaz, amiből tudhatjuk, milyen a másik egészsége és higiéniája, illik-e hozzánk. Fontos, hogy nem mondhatjuk, hogy valakinek rossz a genetikája, inkább azt állapíthatjuk meg, hogy illik-e a miénkhez. Így, aki velünk nem passzol, mással még csodálatos párt alkothat.

Nyilvánvaló, hogy a csókolózás intimebbé teszi a két ember közti kapcsolatot, növeli a bizalmat, az összetartozás érzését, csökkenti a stresszt, és növeli illetve beindítja a szexuális vonzalmat.

Kétségtelen azonban, hogy a nőknek fontosabb a csókolózás. Arra a kérdésre ugyanis, hogy mennyire fontos 1-től 5-ig egy intim kapcsolatban a csókolózás, a férfiak 3,8, míg a nők 4,2 pontot adtak.

Ezen kívül a nők sokkal kevésbé engednek közel valakit szexuálisan, ha előtte nem ízlelhették meg a száját, mint a férfiak. Csupán 14%-uk mondta azt, hogy lefeküdne a férfival úgy, hogy nem csókolózott vele előtte soha, míg a férfiak 53%-a belemenne így is az együttlétbe.

Ez is érdekelhet

Te is házi kedvenced nevét használod jelszóként? Mutatjuk, hogyan hozz létre igazán biztonságos jelszót

Te is házi kedvenced nevét használod jelszóként? Mutatjuk, hogyan hozz létre igazán biztonságos jelszót

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most