Nem csak egy test vagyok - Kozma Rita és modelljei úttörő kampányt indítottak

2021.szeptember.13.

Nap mint nap hallani, hogy: “ha nem akarja, hogy csak csak testként kezeljék, ne mutogassa magát”.

Nem csak egy test vagyok - Kozma Rita és modelljei úttörő kampányt indítottak
Fotó: fotók: Csépányi Fanni

Végtelenül korlátolt gondolkodásra vall, hogy valakiről azt feltételezzük, hogy csak testből áll, semmi másból. Egyáltalán nem ritkaság, hogy valaki odafigyel a fizikai megjelenésére és mindemellett értékes és sokrétű ember. Természetesen mindenki más, valakinél hol erre, hol arra billen a mérleg, de nincs is ezzel semmi gond.

A “Nem csak egy test vagyok” test-pozitív kampányt azért találtam ki, hogy kiemeljük annak a fontosságát, hogy ne csak az alkatunk, a bőrszínünk, a frizuránk, az ajkunk vagy a combunk körmérete határozza meg az értékeinket.

Fontos, hogy a testünk is mi magunk vagyunk, de ne csak azáltal kerüljünk be a fejekbe. Hogy a ma oly’ divatos pontozás - 1-től 10-ig mennyit adnál magadnak, vagy hogyan pontoznád XY-t - ha még dívik is, ne csak abból álljon, hogy hogyan néz ki az illető.

A TikTokon különösképpen elterjedt ez a pontozás, ami naná, hogy a való életből eredeztethető, de kerekre nyílt szemmel látom, hogy mindig, minden esetben csak és kizárólag a külsőt, a testet pontozzák a (főképp) fiatalok.

Valaki azt írja magára, hogy 10/10-es vagyok, akkor azonnal ráugranak, hogy szétszedjék “dehogy vagy te az, csak szeretnél”.

Mi lenne, ha - már úgy is pontozni akarják magukat és másokat - az emberi értékek is belekerülnének?

Nem csak egy test vagyok. Írják, mondják sűrűn a lányok, nők, amire jön a válasz: akkor ne viselkedj úgy.

A “Nem csak egy test vagyok” kampány célja, hogy mutassuk is meg szóban, írásban és legfőképpen a tetteinkkel, hogy milyen sokfélék vagyunk. Nem, nem kell küzdeni az ellen, hogy “csak testnek” tartsanak minket, hiszen ha úgy éljük az életünket, hogy nem csak a testünk a főszereplő, akkor nem is lesz az.

Fotó: fotók: Csépányi Fanni

Hiszek benne, hogy minden emberben van valami plusz.

Éppen ezért kértem fel a PLUSZ Klub csodás hölgyeit, hogy álljanak modellt a kampányhoz, adják arcukat, gondolataikat, érzéseiket és testüket hozzá.

Különböző korosztályú, különböző életstílusú nők Magyarország számtalan pontjáról, akik büszkén megmutatják: mennyire sokfélék.

Mert ahogy belül, úgy kívül is: nem csak egyféle szépség létezik.

Nem csak egy test vagyok. Ha ezt megérted és azonosulni tudsz vele, úgy az életed is más irányt vesz majd. Teljesebb, színesebb, izgalmasabb, értékesebb lesz. Ezt most azoknak üzenem, akik úgy gondolják, hogy a testük formássága, bőrtónusa, a mindenáron megtartott fiatalság a kulcsa a boldogságnak. Nem, nem az a kulcsa.

A testünk fontos, gondozzuk, ápoljuk, szeressük, tornáztassuk, de nem csak egy testből állunk.

Nem csak egy test vagyok. Nem is kell mondani, nem is kell hangsúlyozni, hiszen a tetteink magukért beszélnek.

Nem csak egy test vagyok. Ellentmondásnak tűnik, de beszélni kell róla, egészen addig, amíg van még olyan ember, aki csak egy testet lát a másikban és önmagában és mint egy lóvásárban, osztályozza, hogy milyen a foga és a lába.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ma valaki megpróbálhat átverni - szeptember 27.

Napi horoszkóp: Ma valaki megpróbálhat átverni - szeptember 27.

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.