Hüvelyfertőzés: te mersz beszélni a "kínos" részletekről a nőgyógyászoddal?

Szponzorált tartalom

2021.augusztus.4.

A hüvelyfertőzés még mindig tabunak számít: még mi, nők egymás között általában nem, és van, hogy anyánkkal is alig beszélünk róla. Mi több, olykor a nőgyógyászunkkal is nehezen megy az ilyesfajta kommunikáció. Éppen ezért sok tévhit él a nők fejében arról, mi történik valójában egy hüvelyfertőzéskor (legyen szó hüvelygombáról vagy bakteriális vaginózisról). Te vajon fel mered tenni a legvelősebb kérdéseidet a szakorvosodnak? Egyáltalán elmész hozzá, ha tapasztalod a tüneteket vagy inkább önkezelésbe fogsz a négy fal rejtekében? Meg tudod különböztetni a bakteriális és gombás intim fertőzéseket? Dr. Bartha Tündével a hüvelyfertőzésekkel kapcsolatos tabu témákat és kérdéseket feszegettük a vele készült videóinterjúnkban.

Dr. Bartha Tünde nőgyógyásszal Fitos-Dombai Laura beszélgetett a hüvelyfertőzésekről
Dr. Bartha Tünde nőgyógyásszal Fitos-Dombai Laura beszélgetett a hüvelyfertőzésekről

Ha a fenti kérdéscunamira csak csóválni tudtad a fejed, akkor ideje elgondolkodnod a szemléletváltáson. Elvégre egy nem múló náthával, vagy például egy balesetnél is kérsz szakorvosi segítséget, nemigaz? Akkor egy nőgyógyászati problémát, egy hüvelygombát miért kezelnél másként?

Ha tisztába kerülsz a hüvelyfertőzés hátterével és kezelési módjaival, akkor később nemcsak sikeresen fogod magadat kezelni, de elejét veheted a fertőzés kiújulásának is!

Az alábbi videóban Dr. Bartha Tünde nőgyógyászt kérdeztük a női intim fertőzésekről, a hüvely felépítéséről, a fertőzés kialakulásának és kiújulásának okairól. Az interjúban a következő témákat érintettük:

  1. 01:25: kiderül, mikor és miért szükséges orvoshoz fordulni egy hüvelyfertőzés esetén, ezután a doktornő a különböző típusokat és a pontos tüneteket is ismerteti (02:00-től).
  2. 03:13: a doktornő elmondja, hogy a nők hány százaléka kezdi önkezeléssel a hüvelyfertőzés gyógyítását, és hogy milyen furcsa házi "kúrák" terjedtek el az öngyógyítás terén (04:24-től) – a szakorvos válasza megdöbbentő!
  3. 05:54: a várandósság és a hüvelyfertőzés összefüggéseit érintjük, a nőgyógyász kitér arra is, milyen veszélyei lehetnek a magzatra egy hüvelyfertőzésnek.
  4. 07:53: már a megelőzési módszerekről beszélgetünk a szakorvossal, aki egy ponton elmondja azt is, hogy a hüvelyflóra pH értéke mely tartományokban a megfelelő (08:10-től).
  5. 09:18: végül az is kiderül, hogy érdemes-e hüvelyöblítőket, intim zuhanyokat, irrigálókat használnia egy nőnek vagy sem – nos, mi igencsak meglepődtünk a válaszon...

A megjelenést támogatta a www.intimfertozes.hu.

Ez is érdekelhet

Úristen: rég nem láttunk Palvin Barbiról ilyen forró képeket

Úristen: rég nem láttunk Palvin Barbiról ilyen forró képeket

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla