Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

2021.május.19.

Már biztosan mindenkinek a kisujján jön ki, hogy a vírus így, a vírus úgy. Pedig sajnos még egy darabig biztosan együtt kell élnünk vele, és az ezzel járó hátrányokkal. De vajon hogyan hat ki a jelenlegi helyzet a baráti kapcsolatainkra?

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?
Fotó: Gettyimages.com

A 21. század amúgy is nagyon online térre irányuló, de a vírus óta ez végképp így van. Életünk majdnem minden egyes tevékenysége átkerült ide, és nem csak a munka, de akár baráti találkozók is. Rengeteg olyan felület van már, ami erre alkalmas és ezt nagyon sokan ki is használják. Ilyen helyzetekben viszont, amikor nem történt velünk különösebben semmi pozitív, amiről beszélgetni tudnánk, nagyon könnyen megritkulnak ezek a beszélgetések. Jelenleg olyan problémákkal kell nap mint nap megküzdenie mindenkinek, amivel eddig még soha, és amire nem lehetett felkészülni. Minden egyes embernek megvan a saját problémája, és van, aki ezeket könnyen és van, aki nehezebben kezeli. Mindez pedig oda vezet, hogy sokszor már nem marad időnk a barátainkra.

Innen tudhatod biztosan, hogy érzelmileg bántalmaz a párod

Innen tudhatod biztosan, hogy érzelmileg bántalmaz a párodIlyenkor jön képbe az, hogy hogyan osszuk be az időnket. Próbálunk mindenre sort keríteni, és mindenkivel beszélgetni, de van, hogy egyszerűen nincs rá időnk. Ilyenkor kezdődik meg az úgynevezett rangsorolás, amikor elsősorban azokra fordítunk időt, akikre igazán szeretnénk, akikkel minden nap beszélgetünk, és akik számunkra a legfontosabbak. Vannak viszont azok a kapcsolatok, amiket már nem is azért tartunk fent, mert annyira jóban lennénk azzal a személlyel, hanem mert muszájnak érezzük, vagy udvariasságból, vagy mert "már olyan régóta ismerem". Ez az idő lehet, hogy pont kapóra jött azért, hogy ezeket az embereket szépen lassan elengedd, hiszen nincs rájuk szükséged. Ha pedig egy-egy jónak hitt barátságod vásik ki ez idő alatt, mert már úgy érzed máshogy látod barátságotok és őt is, akkor se csüggedj, mert egy ilyen pandémia, egy ilyen helyzet mindenkiből mást hoz ki, és mindenkinek más lesz a prioritása.

És hogy tényleg teljesen normális-e, hogy egyes barátainktól megválunk és már nem tartjuk fent velük a kapcsolatot?

Igen! Ugyanis nem kell feltétlenül vírushelyzetnek lennie ahhoz, hogy valakivel eltávolodjatok egymástól. Mindenki változik, mindenkivel történnek olyan dolgok, amik miatt lehet, hogy már kevesebb ideje lesz a másikra, vagy akár rád. Ezt viszont el kell fogadni. Ha viszont úgy érzed, hogy nem szeretnéd elveszíteni azt a barátságot, akkor a legegyszerűbb, ha azzal az illetővel megbeszéled, hogy mi lehet a probléma, és miért érzed így.

Nagyon fontos, hogy szánj időt szeretteidre legyen az a családod, barátaid vagy a párod, hiszen ez javítani fog a közérzeteden.

Ez is érdekelhet

Dafni ma ezzel a különleges kiegészítővel dobta fel a szettjét

Dafni ma ezzel a különleges kiegészítővel dobta fel a szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla