Nutellás-mogyorós bejgli

2016.december.11.

Kicsit pörgesd fel idén karácsonykor a megszokott menüt, készítsd el a klasszikus bejglit ilyen különleges töltelékkel.

Bejgli Nutella
Fotó: Thinkstock

Hozzávalók a három rúd tésztához: 50 dkg liszt, 22 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 1,5 dl tej. A töltelékhez: 45-50 dkg Nutella, 12-15 dkg háztartási keksz, 25-30 dkg mogyoró

A tésztához futtasd fel hideg tejben az élesztőt, a cukrot és a tojás- sárgáját. A többi anyagot morzsold össze egymással alaposan, majd add hozzá a tejet két részletben. A készre gyúrt tészta akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsosan lágy. Ha megvagy, oszd a tésztát három részre, és kis cipókra formálva pihentesd letakarva a hűtőben. Közben a töltelékhez a megadott alapanyagokból keverd ki a krémet. Vigyázz ne legyen túl lágy! A három részre osztott tésztából nyújts egyenként, téglalapokat. Oszd el a 30 dkg tölteléket a tésztákon úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kimaradjon. A téglalapok rövidebbik oldalait hajtsd vissza, hosszabbik oldalról pedig tekerd fel. Egy egész és két tojás sárga együttesével kend meg vékonyan a bejgliket, és hagyd száradni. Ezután kenj a száraz tojásrétegre újabbat, majd keleszd egy óráig, (ne túl hideg helyen) a tésztát. Süsd 220 fokon! Miután a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek, hogy szép barna kérge legyen, süsd további 200 fokon készre. Ha kihűlt, szeleteld fel és már tálalhatod is.

Ez is érdekelhet

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!