A nyaralás utáni pár nap tökéletes arra, hogy változtass az életeden

Sorozatunkban Manhalt Dóra a kineziológia módszerének segítségével mutatja meg, hogyan nézz rá más nézőpontból az életedre, hogyan hozd ki magadból a legtöbbet, hogyan hallgass a belső hangodra annak érdekében, hogy egy teljesebb és boldogabb életet élhess. Ezúttal abban segít, hogyan ne éld meg veszteségként a nyári szabadság végét, és elárulja, hogyan fordítsd a saját javadra a nyaraláson tapasztaltakat.

A nyaralás utáni pár nap tökéletes arra, hogy változtass az életeden
Fotó: Getty images/Glamour

A nyaralás egy sor fontos dologra lehetőséget ad. Amikor egy kicsit távolabb kerülünk a megszokott életünktől, a munkahelyünktől, a kollégáktól, érdekes hatásokra lehetünk figyelmesek saját magunkkal kapcsolatban. Például, hogy néhány nap átállás után nyugodtabban alszunk, van bennünk egyfajta megkönnyebbülés, kiengedés, fellélegzés. Sokan csak ilyenkor engedik meg maguknak az igazi hátradőlést. Nem csörög a telefon, nem kell hallgatni a kollégák problémáit, és kevesebbet stresszelünk a határidős feladatok miatt is. Szabadság közben és után érdemes megfigyelni magunkat. Hiszen az, ami alól ilyenkor fellélegzünk, a szürke hétköznapokban mind ott nyomja a vállunkat. Sokszor csak ilyenkor szembesülünk azzal, milyen sok ilyen hatás ér bennünket, és ez mekkora erővel formál minket. A mindennapokban már észre sem vesszük, szinte megszoktuk, hogy ciplejük őket. Az élet részeként tekintünk rájuk – egyébként tévesen. Hiszen CSAK az lesz az életed részed, aminek engeded, hogy az legyen. Figyelem: lehet nemet is mondani!

Fotó: Getty images/Glamour

Kell ez neked? Ha nem, változtass, ez ilyen egyszerű!

Egy nyaralás elmúlása tökéletes vízválasztó lehet egy olyan élet között, amit megszoktál, de nem igazán szeretsz, és egy olyan között, ami számodra is élvezetes. Érdemes megfigyelni, hogy a terheid letétele közül melyik okozza vagy okozta a nyári szabadság során a legnagyobb fellélegzést. Mert valószínűleg évközben ez a legnagyobb stresszforrásod is. Amikor ezt tisztábban látjuk, érdemes elgondolkodni azon, hogyan tudjuk ezt a tényezőt megváltoztatni a jövőben. Van, hogy ilyenkor jövünk rá, hogy munkahelyet kellene váltani, el kellene költözni, vagy csak arra, hogy lehet egészségesebben is táplálkozni. Mindegy, mit látsz meg ilyenkor, a lényeg, hogy rájöttél, és ez nem volt véletlen.

A hozzád legközelebb lévő öt ember átlaga vagy - Ideje rendet tenned az életedben!

Érdemes listát írni azokról a hatásokról, melyeket ilyenkor pozitívan élünk meg a nyári kikapcsolódás alatt. Ezt aztán kitehetjük nyaralás után otthon a hűtőre, a monitor szélére, csak hogy emlékeztetni tudjon minket arra, mire figyeljünk oda jobban az év többi részén, mi az, amit csempésszünk be a napi rutinba egy kis lélekemelőként. Lehet ez egy különleges étel, egy ital, egy zene, egy új szokás, amit ellestünk, megtapasztaltunk a szabadság alatt. De talán, amire a leginkább érdemes emlékeztetnünk magunkat, az az, hogy képesek vagyunk arra, hogy kiengedjünk. Hogy megengedjük magunknak a lazulást, a pihenést, vagy épp az izgalmakat és a szórakozást. Ezt pont ugyanígy kell csinálni itthon is, az év bármely napján! Soha nem a hely az, ami az új minőséget adja, hanem mi magunk, és a változó, egészségesebb szokásaink.

Fotó: Getty images/Glamour

És te milyen minőségre vágysz?

Érdemes megfigyelni ilyenkor a kapcsolatainkat is. Többen vagy épp kevesebben vannak-e körülöttünk? Türelmesebbek tudunk lenni? Beleengedjük-e magunkat jobban egy játékba, egy buliba? Milyen érzés megélni mindezt? Sokszor ilyenkor szembesülünk azzal, hogy egy baráti összejövetel, egy közös főzés megszervezése nem is akkora feladat, mint gondoltuk, mégis fontos erőforrásunk lehet, amiből töltekezhetünk. Vagy hogy mennyire jól esik együtt nevetni - erre pedig az év bármely időszakában van lehetőségünk.

3 lépés, amin keresztül a legproblémásabb helyzeteken is átlendülhetsz

Amikor a szabadság alatt szembesülsz valamivel, ami igazán jólesik, akkor tudd, hogy erre a vágy ott volt benned már korábban is. Lehet, hogy nem merted kimondani még akár magadnak sem, de így van. Halld meg ezeket a vágyakat, és kezdd el megélni őket bármikor, amikor erre szükséged van. Amint ezt megléped, sokkal felszabadultabbá, nyitottabbá, kiegyensúlyozottabbá válsz, gyakorlatilag elkezd javulni az életminőséged.

A nyaralásból való visszaérkezés után érdemes hagynunk magunknak 1-2 napot arra, hogy rendezni tudjuk otthon a gondolatainkat, érzéseinket, hogy lélekben is megérkezzünk. Ez nem csak azért hasznos, mert el tudunk végezni minden szükséges feladatot a munkakezdés előtt, hanem azért is, mert ez az idő lehetőséget teremt arra, hogy rájöjjünk, már nem azok az emberek vagyunk, mint akik a nyaralás előtt voltunk. Minden olyan esemény, amit átélünk, hat ránk, a jó is és a rossz is. Formálja a világlátásunkat, a kommunikációnkat, a cselekedeteinket. Bárkivel beszélgetünk, bármit látunk a világban, arra később emlékezni fogunk. Ez a mi szerencsénk és a fejlődésünk záloga is egyben. Hiszen minden, amit megtapasztalunk, elindíthat bennünket egy új, jobb úton. Rájöhetünk, hogy lehet másképp, akár sokkal jobban is csinálni dolgokat, mint ahogy azt korábban tettük. Vegyük ezeket észre, és építsük be a mindennapi életünkbe. Sokkal tartalmasabbá és színesebbé válhatnak így a mindennapok.

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói