5 olcsó, de elképesztően látványos last minute tipp az esküvői dekorációhoz

2021.július.19.

Itt a nyár és a jó idő, ez pedig egyet jelent az esküvői főszezon megérkeztével. Ha a készülődéshez, szervezéshez rendelkezésre álló időben és az anyagiakban korlátozottak a forrásaink, akkor jól jöhet, ha felkészülünk pár olcsó, de látványos dekorációs trükkel, ami last minute is bevethető, hogy a nagy nap igazán emlékezetes legyen!

Olcsó tippek esküvői dekorációhoz
Olcsó tippek esküvői dekorációhoz
Fotó: Shutterstock

1. Éljen az újrahasznosítás

A bohém hangulatú esküvők soha nem mennek ki a divatból, így bátran vessük be az újrahasznosítható klasszikusokat, ha esküvői dekorációról van szó. A befőttesüvegek például pohárként, vázaként, asztaldíszként vagy mécsestartóként is megállják a helyüket, de a sörös- és borosüvegek is olcsó és látványos dekorációs elemei lehetnek a nagy napnak. A konzervdobozok fémes felületüknek hála magukban is remekül mutathatnak, de mindent fel lehet dobni egy kis csipkével, mintás textilekkel, papírfecnikkel, dekorfilcekkel, színes szalagokkal. A mi nagy kedvencünk a csipkével dekorált befőttesüveg, melyben az úszógyertyát romantikus hangulatot keltő virágszirmok veszik körül.

2. Kettő az egyben: ehető dekoráció

Nem csak a desszertasztalt dobhatjuk fel a francia finomsággal, a macaronnal, de a színes sütemény dekorációnak sem utolsó. Az asztal közepére halmozott színes tornyok mellett tüllzsákba csomagolva látványos és egyedi köszönőajándék is lehet a habkönnyű finomság. A BeMyMacaron egyedi nyomtatású macaronjai nem csak emlékezetes köszönőajándékok lehetnek, de például az ültetőkártyát is kiválthatják. Sőt pár színes, különleges harapnivaló macaron még az egyszerű esküvői torta felturbózásában is segítségünkre lehet.

3. Csak természetesen

Ha nem akarunk vagyonokat áldozni a virágdekorációra, akkor irány a nagybani piac, ahol sok esetben már napijeggyel is vásárolhatunk, így jelentősebb összeget megtakarítva. Persze ha azon szerencsések közé tartozunk, akiknek a kertjében van bőven virág, ott is begyűjthetjük a dekorációt, sőt a mezei vadvirágcsokrok is elképesztően látványosak lehetnek. A színes virágok mellett a zöldekről se feledkezzünk meg, egy-egy ág, pár nagyobb méretű, trópusi hangulatú levél is feldobhatja a dekorációt. A drága lufik helyett érdemesebb a környezetbarát megoldásra szavazni, elő a házilag készített buborékfújókkal, szélforgókkal, de a természetes alapanyagok kedvelői kagylókat, fakorongokat, ásványokat és lapos köveket is bevethetnek a dekorálás során.

Top 6 esküvői helyszín

Top 6 esküvői helyszín4. Romantikus fények

Ha hajnalig tartó bulizást tervezünk, akkor ne feledkezzünk meg a hangulatvilágításról sem, hisz a viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető papírlámpások remek dekorációs kelléknek bizonyulhatnak. A buli helyszínét még varázslatosabbá tehetjük egy tucatnyi gyertyával, hisz a teamécsesek és a tömbgyertyák is kifejezetten pénztárcakímélő, de több órára megoldást nyújtó látványelemek.

5. Pénztárcabarát DIY

Ha valami egyedire és emlékezetesre vágyunk, akkor szerezzünk be fehér vagy színes táblafilceket és egy plexilapot, melyre az ültetési rendet, a programot vagy a menüt is felírhatjuk. A fotófalat is könnyedén egyedivé tehetjük – legyen szó akár egy nagyobb falfelületről, pár egymáshoz rögzített deszkáról vagy fehér vászonról – hisz pár virág, művirág, papírcsík, pompon, szövetdarab is garantálja, hogy emlékezetes képek készülhessenek. Persze a vicces kiegészítőkről se feledkezzünk meg! Igazi aduász lehet egy szép, régi képkeret, melyre az ültetési rend és a menü kitűzése mellett akár fotókat is rögzíthetünk. Sőt az üres keretek akár még a fotózást is megbolondíthatják.

Ne essünk tehát kétségbe, ha kifogyóban a nagy napra szánt keret vagy az idővel állunk hadilábon, hisz némi kreativitással, olcsó és könnyedén beszerezhető alapanyagokból is hangulatos és egyedi dekorációt varázsolhatunk életünk legemlékezetesebb pillanataihoz.

Ez is érdekelhet

Horoszkóp: Ezek a csillagjegyek tökéletes párt alkotnak egymással

Horoszkóp: Ezek a csillagjegyek tökéletes párt alkotnak egymással

Sztárhírek

8 sztár, aki szembenézett a szülés utáni depresszióval

8 sztár, aki szembenézett a szülés utáni depresszióval

Sztárhírek

Reese Witherspoon otthona egy álom, lesd el ezeket az apró lakberendezési trükköket tőle

Reese Witherspoon otthona egy álom, lesd el ezeket az apró lakberendezési trükköket tőle