Programajánló: két különleges kávézó a belvárosban, amiről talán még nem is hallottál

2021.október.12.

Az időjárás szeszélyessége és tomboló kiszámíthatatlansága ellenére se hagyjuk, hogy kedvünk megcsappanjon. Folyamatosan keressük a lélekmelengető helyeket, ahová beülhetünk egy forró kávéra vagy egy isteni finom mézes teára.

Programajánló: két különleges kávézó a belvárosban, amiről talán még nem is hallottál
Fotó: Gettyimages.com

Azonban most egy kicsit arra buzdítanálak titeket, hogy törjetek ki a konvencionális, mindig ugyanolyannak ható, átlagosból! Kapcsolódjatok ki a nem hagyományos és szokványos módon!

Ebben szeretnék most a segítségetekre lenni egy kis ajánlóval. Mindkét hely a belvárosban található és igazán egyedi atmoszférával rendelkezik. Személyes tapasztalatok alapján gondolom úgy, hogy az alábbi helyek nemcsak, hogy elnyerik a tetszéseteket, de első látásra és ízlelésre beleszerettek majd!

Enjoy Budapest Café - ahol a Westworld életre kel!

Különleges belső kialakítása és nem mindennapi kiszolgálás várja itt a vendégeket, éppen ezért az egyik kedvenc helyemmé vált Budapesten. Ez nem egy sci-fi, ez a valóság, Budapesten, a VIII. kerületben a Práter utcában. Több mint egy étterem, ugyanis egy szálloda is üzemel itt, az ő működtetésükben.

Amint belépünk, olyan mintha egy jövőbeli kávézóban lennénk, hiszen azonnal üdvözöl minket egy robot, angol nyelven. Van, aki a pincérekre és a minőségi, Michelin csillagos éttermekre és ételekre esküszik és ott vannak azok az emberek is, akik nem vesztették még el a gyermeki játékosságukat és nyitottak az újdonságokra is. Szeretnék megtapasztalni a kiszolgálás új módját robotok társaságában, hiszen ez egy teljesen új szintre emeli az élményünket. Az Enjoy Robotics üzletágat azért hozták létre, hogy még több forrást tudjanak összpontosítani a kutatásokra és fejlesztésekre. A kávézó egyfajta bemutatótér, a hét nagyobb robotot kilenc kisebb egészíti ki, amiket ki lehet próbálni, játszani is lehet velük. A cég így próbálja közelebb hozni a robotikát és a programozást a vendégeknek, különösen a jövő generációjának, a gyerekeknek.

Cím: Budapest, Práter u. 8, 1083

Nyitvatartás: 8.00 - 20:00

Kitsune Japán Kávézó és Étterem

Nekem ez volt a number one, minden szempontból. Az egyik barátnőm anime őrült és odáig van a japán kultúráért és annak minden kis összetevőéjért. Be kell vallanom, hogy sohasem éreztem magamhoz közel ezt a világot de az ő kedvéért ellátogattam ide. Hihetetlen az egész! Onnantól kezdve, hogy beléptem, úgy éreztem, mintha nem is Budapesten lennék.

Ha két szóval kellene jellemeznem: Japán erők és karizmatikusság! Ugyanakkor a hely rendkívül cuki atmoszférája teljesen levett a lábamról! Apró kis szerencse sütemények, különböző cseresznyevirággal díszített festmények a kávézó belső terében. Egy Mondoconos, rózsaszín parókás lány volt az üzletvezető és rajta kívül még egy pincér szolgálta fel a különleges, japán finomságokat a vendégeknek.

Minden kis asztalon plüss állatok terülnek el és hatalmas könyvespolcok fogadják az ide betérőt. A polcokról mindenki kedvére válogathat itt tartózkodása alatt, különfélébbnél különfélébb japán újságokat, könyveket és mangákat. Hatalmas szemű babák néznek vissza ránk, ha pedig egy kis romantikára vágynánk, akkor bájos, a valóságtól abszolút elrugaszkodott japán történetek részesei lehetünk. Csak engedjük, hogy behívjon ez a világ és elvarázsoljon!

Az étlap és itallap igazán rendkívüli. Akárcsak egy színes kis mesekönyv, japán írásjelekkel, de természetesen magyarul és angolul is megtalálhatóak rajta az ételek és italok. Ilyen finom teát, mint itt még sohasem ittam. Egy kis kannában hozták ki, amely eredeti japán porcelánból készült. Azt hiszem akkor olvadtam el teljesen. Nagy szeretettel ajánlom Nektek ezt a kis csodát a városban.

Cím: Budapest, Telepy u. 24, 1096

Nyitvatartás: 12:00- 20:00

Látogassatok el mindkét helyre és kapcsolódjatok ki egy forrón gőzölgő tea vagy kávé és a legjobb barátotok társaságában!

Szerző: Tollas Tímea

Ez is érdekelhet

8 híresség, akik a sminkmentességet választják

8 híresség, akik a sminkmentességet választják

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta