Randi a virtuális valóságban

2019.december.24.

Budapesten, a Nyugati pályaudvarral sréhen szemben, a Zing Burger mellett találjátok a VR Parkot, ahol az egyik alapító tulajdonos, Illés Gabriella vezetett bennünket körbe. Tökéletes randihelyszín, de a barátaiddal, a munkatársaiddal is kitűnő kalandnak bizonyul.

Az egykori Szikra mozi új életre kelt a fiatal üzletemberek kezei alatt, és egy XXI. századi vidámparkká változott. A belépéskor ki kell eszelni, milyen jegyet válasszatok. Most segítünk abban, hogy jobban el tudjátok tervezni az élményt, és a kalandra figyelhessetek! A jegyet kártya formájában kapjátok meg, ami helyettesíti a régi vidámparkok zsetonjait, ezeket itt coinnak, azaz érmének hívják. Ezeket a coinokat töltik a kártyáitokra, és a különböző játékoknál ezzel fizettek. Minden játéknak külön ára van, van, ami két coin, a legdrágábbak, a Dino szafari és az Anubisz sötét oldala hat coinba kerülnek, de ezek tényleg nagyon komplex élménynek számítanak.

Gabi véleménye szerint fejenként 4500 forintért már egy olyan élménycsomagot tudtok vásárolni, amivel két órán keresztül tudtok játszani. Ha kevésnek bizonyul a kártyára tett coin - ami a mi esetünkben előfordult- bent, a parkban is tudtok még vásárolni. Ha nem randevúra érkezel, hanem gyereket hozol, fontos tudni, hogy leginkább nyolcéves kor felett ajánlott, mert a kisebbek nem tudnak sok mindent kipróbálni, bizonyos játékokat viszont csak tíz éves kor fölött lehet játszani.

Gabi szerint a lányok is nagyon kedvelik az itt található játékokat, így tényleg jó barátnős program, de romantikus találkozó egyik helyszínének is tökéletes. A Dino szafarival érdemes kezdeni, ahol a dinoszauruszok korába repít bennünket a technológia, egy erdőben és egy múzeumban sétálgatunk majd, mint bátor felfedezők, egy helyes kis robot lesz a vezetőnk. A kezünket ugyanúgy használnunk kell, ebben segít majd a kesztyű. Miután többször kipróbáltam, fontos tanács, hogyha úgy látjuk, valami fura mozgást "csinálunk", a mozgásnuk koordinálatlannak tűnik a játék közben, jobb, ha azonnak hangosan szólunk, mert ilyenkor csak annyi történik, hogy egy hirtelen mozdulatunk következtében kihúzódik a felszerelésünkben egy zsinór. Miután mindig kísér bennünket a kaland során egy VR-parkos dolgozó, ezt azonnal megigazítja, és folytatódhat a kaland. A mi csoportunk röhögőgörcsöt kapott, amikor az egyik újságíró kolléga virtuálisan másokra ült, furán kezdett mozogni, de ezzel kicsit elvonta a figyelmet a kalandról, igaz, régen röhögtünk ilyen jót.

Az Anúbiszos játékot sokan a Universal Studio Harry Potteres virtuális valóságához hasonlítják. Kihagyhatatlan élmény! Csapatban lehet bemenni, a cél, hogy kiszabadítsátok a rabságba esett királynőt. Elképesztő látvány tárult a szemünk elé, amikor beléptünk a piramisba! A különböző kamrákon keresztül haladva keresitek a királynőt. Vannak részek, amik tényleg megdobogtatják az ember szívét, mert veszélyesnek tűnnek, de mindig megnyugtató a gondolat, hogy mindez csak virtuális veszély. Játék közben is tudtok egymással beszélgetni, együtt kell megoldanotok a feladatokat, így tökéletes csapatépítés, és egymás jobb megismerésére is alkalmas egy-egy ilyen kaland.
A Fun zoneban található szabadesés és hullámvasút is ilyen, semmi veszélyt nem hordoznak, hiszen majdnem egyhelyben ülsz, csak kicsit mozog a széked, ellenben az agyad úgy érzékeli, mintha tényleg egy hullámvasúton ülnél, vagy zuhannál a mélységbe. A testedet a magasba kilövős játék pedig durvább, mint a valódi!

Gabi szerint volt olyan lánycsapat is, akik négyen jöttek, és a zombis lövöldözést szerették a legjobban a Shooting Zoneban, de van egy Assasin's Creed-es játék is, ami igen népszerű. A második emeleten található az úgynevezett Speed Zone, a gyorsulási zóna, ahol többek között motorozni lehet, biztonságosan.

Az emeleten található kabátmegőrzőben érdemes leadni mindent, még a táskákat is el lehet zárni, a telefonokat pedig szintén be kell majd zárni egy szekrénybe a 15-20 percig tartó játékoknál, mint az Anubiszos és a Dínós. Igazi élmény lesz, amiről sokat beszéltek majd, és biztosan vissza-visszatértek.
Jegyek természetesen online, azaz virtuálisan is vásárolhatók, itt: https://vrparkbudapest.hu/

Ez is érdekelhet

Így reagált Sydney Sweeney családja lányuk legsikamlósabb jeleneteire

Így reagált Sydney Sweeney családja lányuk legsikamlósabb jeleneteire

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)