Receptek Halloweenra a Nespresso-tól

2014.október.24.

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára a filmek hatására az egész világon elterjedt.

Az október utolsó éjszakáján tartott, boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepét az óév utolsó napjaként tekintették a pogány kelták, Samhain összehívta a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra.

Magyarországon a Halloween ünnep a 2000-es évek elején kezdett elterjedni. Főleg beöltözős partinak tekintik nálunk az ünnepet, ezért néhány italrecepttel járulunk hozzá a jó hangulathoz.

Nespresso Bloody Bitter

Hozzávalók: 2 Ristretto Grand Cru kapszula, 20 ml vanília szirup, 100 ml San Bitter (San Pellegrino), 4-5 jégkocka
Elkészítés:

Rakj tele egy Ritual receptes poharat jégkockákkal! Öntsd rá a San Bittert (San Pellegrino). Tedd a vanília szirupot, 2 Ristretto Grand Cru kávét (2x25 ml), valamint 2 jégkockát egy shakerbe, és alaposan rázd össze. Öntsd a keveréket egy Ritual receptes pohárba.

Nespresso Almás-fahéjas Cappuccino
Hozzávalók: 1 Linizio Lungo Grand Cru kapszula, 1 almás-fahéjas teafilter, 2 teáskanál juharszirup,100 ml tejhab,1 késhegynyi fahéj
Elkészítés:

Készíts elő egy cappuccino poharat, főzd le a lungo kávét, majd áztasd benne a teafiltert 3-4 percig! Add hozzá a juharszirupot, és keverd el a kávéval! Készítsd el a tejhabot az Aeroccino készülék segítségével, majd adagold a kávéra! Díszítésképp szórd meg az elkészült cappuccino-t fahéjjal!


Ez is érdekelhet

Julia Fox és Kanye West merész  szettben debütált a vörös szőnyegen

Julia Fox és Kanye West merész szettben debütált a vörös szőnyegen

Divathírek

Top 15: Thierry Mugler legikonikusabb ruháival emlékezünk az elhunyt tervező zsenire

Top 15: Thierry Mugler legikonikusabb ruháival emlékezünk az elhunyt tervező zsenire

GLAMOUR Horoszkóp

Milyen előnyökkel, hátrányokkal és következményekkel járhat a horoszkópok olvasása?

Milyen előnyökkel, hátrányokkal és következményekkel járhat a horoszkópok olvasása?