Szuper hétvégi program Tatán!

2015.május.21.

Idén is nagyot durran a Tatai Patara. Hogy az micsoda? Olyasmi, amivel feldobhatsz egy borongós hosszú hétvégét, amikor nincs esély arra, hogy csobbanj a Balatonban, ráadásul a sok mulatság közben sokat tanulhatsz is a történelmünkről.

Május 22-24-ig egy valódi időutazáson vehetsz részt Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiválján. A Tatai vár lábánál a szemed előtt elevenedik meg az 1597. évi történelmi jelentőségű ostrom. Három varázslatos napra kiléphetsz a szürke hétköznapokból, hogy az Öreg-tó múltidéző környezetében megéld a 16-17. századi emberek életét. Persze annál azért sokkal kényelmesebb és szórakoztatóbb lesz az egész!

"Vedd fel a képzeletbeli, láthatatlanná tevő köpönyegedet, és legyél ott május 22-étől, kicsivel a kakasszó után (mondjuk reggel kilenckor), hogy részese lehess a történelmi jelentőségű rajtaütés előkészületeinek!"- invitálnak a szervezők és mi itt a szerkesztőségben azonnal izgalomba is jöttünk, mert ilyet még nem láttunk, az biztos!

Most megismerheted egy végvár időnként küzdelmes, vagy éppen békés mindennapjait. Nem csak a múlt iránt érdeklődőknek izgalmas a program, belevetheted magad a korabeli vásári forgatagba is, válogathatsz a korhű ruhák között, megízlelheted egy középkori vásár jellegzetes étkeit, majd leöblítheted őket egy pohát finom borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel. Azért légy résen és tartsd be a törvényeket, nehogy véletlenül egy boszorkányperbe keveredj, vagy a bölcs Kádi rögtönzött bírósága előtt találd magad!

A hétvégén négy monumentális csatának lehetsz szem és fül tanúja az 1597. évi ostrom emlékére, de a kontraszt kedvéért, a 25. Klapka György Lövészdandár is felvonultat néhányat a legújabb haditechnikai berendezésekből. Emellett múltidéző kiállítás, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok fogadják a kíváncsiskodókat, akik a titkon őrzött hárembe is bepillantást nyernek. A korhű vásári forgatag természetesen nem múlhat el tűzzsonglőrök és mutatványosok, illetve a Nánai Sólymos Vitézek vidám történelmi színi előadásai nélkül. Mindeközben "Sarkantyú peng, szoknya lebben" a Borudvarban, ahol közel 400 hazai és felvidéki néptáncos várja táncházzal az érdeklődőket a rangos II. Nemzetközi Néptánctalálkozó keretében. Irány Tata!

Tatai Patara
2015. május 22-23-24 / Tatai Vár és környéke
Jegyár: 1200 Ft
A jegy a fesztivál teljes idejére belépésre és az összes programon való részvételre jogosít! Tata kártyával a fesztiváljegyek 50%-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg, a kártya felmutatása mellett. Gyermekeknek a belépés 12 éves kor alatt ingyenes. A pénteki napra a belépés ingyenes!Akadálymentesített belépési lehetőséget biztosítunk a mozgáskorlátozottaknak. Még több információ itt.


Ez is érdekelhet

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod