Külföldi a szerelmem: a távkapcsolat pozitív és negatív oldala

ldi és a portugál Tiago 2019 őszén ismerkedtek meg, amikor a férfi üzleti úton Magyarországon járt. Eleinte egy játékos flörtnek indult a dolog, de miután a férfi hazautazott, sűrű e-mail-váltásba kezdtek, végül pedig már napi kapcsolatban voltak.

Távkapcsolat
Távkapcsolat
Fotó: Gettyimages.com

Most Ildi elmondja, milyen előnyei és hátrányai lehetnek annak, ha az ember egy külföldön élőt szeret.

Reggeli Skype-on

„Decemberre már az volt a helyzet, hogy kora reggel egy közös reggelivel indítottunk Skype-on, aztán szinte egész nap üzengettünk egymásnak. Szinte az egész életünket megbeszéltük, dalokat, verseket küldözgettünk. Azt hiszem, a távolság segített abban, hogy elég intimek is merjünk lenni, de közben ne ábránduljunk ki egymásból csak azért, mert túl hamar túl közel kerülünk” – meséli Ildi.

Januárban Tiago eljött egy hétre látogatóba, és onnantól már egy pár voltak. „Eleinte nem beszélgettünk arról, bírjuk-e majd hosszan a távkapcsolatot. Egyszerűen magától értetődőnek vettük, hogy nálunk most ez a helyzet. Másrészt én tavasszal terveztem kiutazni Lisszabonba, de a Covid keresztülhúzta a számításaimat” – mondja Ildi. Végül nyáron a fi ú újra eljött látogatóba, ősszel pedig home office-ba ment, és fél évig Magyarországon élt. Az idei tavaszi karantént tehát már együtt töltötték, és Ildi szerint nagyon kiegyensúlyozottak voltak a mindennapjaik, amihez szerinte az is hozzájárult, hogy valódi kincsnek tekintették azt, hogy együtt kelnek és fekszenek. Mivel mindketten otthonról dolgoznak, ezért most az tűnik valószínűnek, hogy egy ideig kétlaki életet élnek. Az idő sem sürgeti őket, hogy valahol végleg megállapodjanak.

Néhány pozitívumát és negatívumát azonban felsorolja a távkapcsolatnak.

Pozitívumok

„Minden új találkozás iszonyú izgalmas, mert olyan sokat kell várni rá, és előtte már annyit álmodozik róla az ember. Az, hogy nem lehetünk együtt sülve-főve, csak táplálja a romantikát, kreatívabban fejezzük ki a szerelmünket. Egy hagyományos kapcsolatban könnyen elkényelmesedik az ember, és sokszor a végén már csak melegítőben tévézik. Számunkra viszont mindig ünnep, ha újra találkozunk.”

Negatívumok

Ildi szerint a bizonytalanság a legnehezebb. Minél komolyabbá válik a kapcsolat, annál szorongatóbb az érzés, hogy hamarosan ugyanabban az országban kellene élni, és ehhez egyik vagy mindkét félnek elég nagy árat kell fizetnie. Kevés ember utazik el nyugodt szívvel több száz vagy több ezer kilométer messzeségbe a barátaitól, rokonaitól. A legnehezebb az, amikor a távkapcsolatban élő szerelmesek egyikét éri valami megrázkódtatás, és a másik nem tud ott lenni. „Nálunk két ilyen eset volt. Egyszer nekem lett rossz a nőgyógyászati rákszűrésem eredménye, amit meg kellett ismételni. Végül szerencsére csak egy gyulladás volt, a tesóm kísért el, én pedig végig azt éreztem, hogy a szerelmem kezét szeretném most szorongatni. A másik eset pedig amikor Tiago kutyája meghalt. Nagyon ki volt borulva, és éppen nem voltunk együtt. Elment a barátaival iszogatni, tudtam, hogy a társaságban van az exe is. Bevallom, féltékeny voltam, és arra gondoltam, hogy ha én ott lennék, akkor biztosan velem töltötte volna az estét.”

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját