Te lennél a saját barátnőd?

2019. március 25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az ember néha berág a legjobb barátjára is és egy pillanatra úgy érzi, nem akar többet hallani róla. Aztán olyan is előfordul, hogy minket hanyagol lelki jó barátnőnk, mi pedig nem értjük, mivel bánthattuk meg, miért tűnt el, mi a baja?

Te lennél a saját barátnőd?
Fotó: Northfoto

Egy szoros emberi kapcsolat óhatatlanul is tartogat nehéz pillanatokat. Ám az igazi barátság éppen abban mutatkozik meg, hogy kiállja az olykor nagyon kemény próbákat is. Azt tudjuk, hogy az adok-kapok egyensúlyán múlik minden. De vajon tudod, te pontosan mit vársz el a másiktól, mit kapsz tőle, és hogy te adsz-e eleget? Gondold át az alábbi pontokat, és rá fogsz jönni. Ha a cikk elolvasása után hangos igennel válaszolsz a címben feltett kérdésre, gratulálunk! Te igazán jó barátnő vagy.

A tanmese

Van két barátom, akik egy szép tavaszi napon összemelegedtek, és néhány hónapig együtt jártak. A kapcsolat azonban kérészéletűnek bizonyult, és egy kevésbé szép nyári napon a női fél, mondhatni, penetráns módon viselkedett. Ezt tudja, aki látta. Tudja az ex, és tudja "az elkövető", azaz a barátnőm is. Persze nem a legcsúnyább szakítás volt a földkeregségen, de azért épp elég fájó és hirtelen. Együttéreztem a férfi féllel, hiszen évek óta jó barátom volt. A lány viszont még régebben és a közös élmények, meg hát az azonos neműség miatt közelebb érzem őt magamhoz. Érdekes helyzetbe csöppentem hát. Hamarosan elkerülhetetlen volt a találkozó a barátnőmmel. Kiderült, hogy rettegett. Attól félt, nem fogom már úgy kedvelni, mint azelőtt. Magam is meglepődtem, de a tény, hogy nem éppen stílusosan szakított egy kedves barátommal, cseppet sem befolyásolta a vele kapcsolatos érzéseimet. Ha a történtek után ismerem meg, talán nem akarok vele barátkozni. Kinek kell egy újabb zizis ember a közvetlen környezetébe, nem? De így más volt. Talán akkor is szeretném ha kiderülne róla, hogy zsebtolvaj? Drogfüggő? Tizenhat évesen szült és a gyereket örökbe adta? Az a vicc, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy igen. Továbbra is a barátnőmnek tartanám. Ha már úgy alakult, hogy egyszer, valamiért nagyon közel kerültünk egymáshoz, és olyan mélységekik jutottunk el ketten, ahol már nincs szégyelnivalónk a másik előtt, ahol elég bátorítást kapunk, hogy kihozhassuk magunkból a legjobbat, de a legrosszabb oldalunk megvillantása után sem süllyedünk a föld alá szégyenünkben, érdemes vigyázni a egymásra. Azt hiszem, ez jellemzi az igaz barátságot. Jó érzéssel tölt el, ha tudom, hogy képes vagyok így szeretni valakit. Nem azért, mert elérzékenyülök a saját jóságomtól, hanem azért, mert megnyugszom, hiszen tudom: engem is így szeretnek és így fogadnak el a saját közeli barátaim. De vajon tényleg?

Hát, tényleg nem vagyok egy leányálom

Fotó: giphy

Tisztában vagyok azzal, hogy nekem is rengeteg hibám van. Ezek egy részén folyamatosan igyekszem javítani, vannak azonban olyanok, amiken nem tudok. Igen, néha késem. Néha sokat. És néha beszervezek egy napra három programot is, amiből aztán valamelyiket le kell, hogy mondjam. Mondom, igyekszem nem ilyen lenni, de sokszor így sikerül. Viszont néhány éve elhatároztam, hogy ha már így van, akkor viszont én magam sem borulok ki, ha velem teszik ugyanezt. Nem lenne rá semmi jogom. Ezen felül azt is a fejembe vettem, hogy hibáimat úgy ellensúlyozom, hogy más helyzetekben viszont rendszeresen megteszem azt a bizonyos plusz erőfeszítést a másikért. Vagyis: ha már megint képtelen voltam időben megjelenni, akkor meghívom a másikat moziba. De még ha épp semmi "rosszat" nem tettem, igyekszem többször fölkapni a számlát a közös kávézások után, ha tudom, hogy neki épp nincs munkája. Ha beteg, szívesen főzök neki húslevest. Vagyis: nem döngölöm földbe magam, amiért késős típus vagyok, és a barátnőm megint negyed órát várt a mozi előtt, mert tudom, hogy ellensúlyozom ezt, amikor és ahol csak tudom. A balansz csak akkor nincs meg, ha az egyik fél folyton csak kapni akar, de adni nem. Te adsz is, nemcsak kapsz?

Ne menj sehová, mindjárt ott vagyok!

Fotó: giphy

A legjobb barátnő azért érdemli ki ezt a jelzőt, mert a kapcsolatunk különleges, és nélkülözi az udvariaskodó magyarázkodást. Ha sírva fölhív, és kéri, menjek azonnal oda, ahol van, csak extrém esetekben mondanék nemet. Van, hogy meg sem kérdezem, mi a baj, csak rohanok. Ő is ezt teszi egyébként. Volt olyan hónap, hogy háromszor kéredzkedtem át hozzá aludni, mert összevesztem azzal a pasimmal, akivel szerinte már rég szakítanom kellett volna. Harmadszor sem szólt semmit, csak megágyazott a kanapén. Ilyenkor háttérbe kell, hogy szoruljanak a saját szükségleteink, és át kell adnunk magunkat a másiknak egy időre. Holnap hatkor tárgyalásunk van? Ha a barátnőnk éjjel kettőkor hív föl, hogy elhagyta a pasija, akkor azonnal fussunk, és segítsünk. Ha mással nem, a jelenlétünkkel. Reggel majd iszunk egy dupla kávét. Ja, igen: és ne kelljen minket kérni. Ha artikulálatlanul zokogva bejelenti, hogy kórházba került az anyukája, de nem, nem kell, feláljunk a vasárnapi ebéd mellől, majd másnap találkozunk, akkor jusson eszünkbe, hogy mi mennyire hálásak lennénk, ha a másik hasonló esetben azonnal ott lenne, hogy vigasztaljon. Vagyis: hagyjuk ott a vasárnapi ebédet, és menjünk azonnal! Te otthagyál csapot-papot a barátnődért?

Semmi baj, megoldom egyedül...

Fotó: giphy

Sokszor úgy tűnik, mi vagyunk a világ legjobb barátnői, a valóságban viszont mégsem. Mindjárt elmagyarázom! Ez akkor szokott előfordulni, amikor egyszerűen nem hagyjuk, hogy a másik fél is tegyen értünk. Amikor megsértődünk, ha meghív vacsorázni, amikor csak a nyaralása végén derül ki, hogy egy hete bőgünk, mert kirúgtak a cégtől, de nem akartuk fölhívni, nehogy elrontsuk a kedvét. Ha ennyire "szerények" vagyunk, a másik egyfelől azt fogja érezni, ő nem elég jó barátnőnek, hogy nincs is rá szükségünk, másfelől néha az lesz az érzése: kevélyek vagyunk, és nem hisszük el, hogy neki is lenne lehetősége tenni értünk és szeretne is. Te hagyod a barátnődnek, hogy jó barátnő lehessen?

Barátságterápia: így hozd helyre a barátságotokat

Ha úgy érzed, kicsi leült a kapcsolatotok és már ő sem hív naponta ötször, te sem hozzá rohansz először, hogy elújságold, mi történt veled, akkor itt az ideje egy jól megszervezett barátnős programnak. Ennek az a lényege, hogy együtt legyetek és kényeztessétek magatokat. Telefon kikapcs, csak te még ő. Ugye milyen tudományos?

1. Irány a fürdő! Egy klasszikus hammam masszázs nemcsak a testnek, hanem a léleknek is megtisztulás. Nincs nagyobb élmény, mint amikor jó alaposan lecsutakolnak benneteket.

2. Szedjétek a sátorfátokat! Szervezzétek meg, hogy egy hétvége csak a tiétek legyen és senki se zavarjon benneteket, senki ne akarjon tőletek semmit. Legjobb, ha elutaztok és egy wellness-hotel felé veszitek az irányt. Nemcsak a szervezetetek, de a barátságotok is felfrissül majd.

3. Egy óriási shopping!
Egy kicsit hazabeszélünk: vágjátok ki a GLAMOUR-kuponokat és vegyétek a nyakatokba a várost és a kedvenc üzleteiteket. Egy közös, koncepciózus gardróbépítés jót fog tenni a kapcsolatotoknak is. Nem beszélve a megjelenésetekről.

4. Tanuljatok közösen! Mehettek bármilyen tánctanfolyamra, zumbára, hastáncra, mind-mind csodás élményekkel gazdagít majd benneteket. A mi tippünk a táncterápia, mely a tánc ősi gyógyító, integráló és felszabadító erejét használja ki és mindkettőtöket boldogabb emberré tesz majd.

5. Kiránduljatok! Menjetek el a Föld szívéhez Dobogókőre és tapasszátok a fületeket a sziklára. Nemcsak a cél, hanem az oda vezető út is megéri a fáradságot! Ez a szakrális hely talán még szorosabbra fűzi közöttetek a barátság szálait.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vilmos herceg a legjobb barátja gondjaira bízta Katalin hercegnét - de nem ő a trónörökös egyetlen bizalmasa

Vilmos herceg a legjobb barátja gondjaira bízta Katalin hercegnét - de nem ő a trónörökös egyetlen bizalmasa

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)