Teszteltük az új magyar fejlesztésű appot, a Route4U-t!

2015.szeptember.16.

Múlt héten egy nagyon fontos eseményen vettünk részt Budapesten: kipróbáltuk az itthon egyedülálló és abszolút hiánypótló applikációt, a Route4U-t. A mozgáskorlátozottak közlekedését megkönnyítő appot egyenesen a célközönség segítségével teszteltük, és meg is kértük Fenyvesi Zoltánt, akit ha nem is máshonnan, akkor a divateseményekről biztosan ismerhetsz, hogy mesélje el észrevételeit az applikációval kapcsolatban.

Teszteltük az új magyar fejlesztésű appot, a Route4U-t!
Fotó: Instagram

Micsoda pontosan a Route4U?
A Route4U-t applikáció forradalmasítja egyelőre a budapesti, de hamarosan a magyarországi nagyvárosoknak is a kerekesszékkel és babakocsival való közlekedését. Az appot alapvetően kerekesszékesek számára tervezték, és a fejlesztők tökéletesen odafigyeltek minden apró részletre, ami ezzel jár. Azok az akadályok, amelyek egy kerekesszékest nap mint nap érnek Budapesten, azokkal a babakocsival közlekedő szülők is szembesülnek.

Mire használható elsősorban?
Az első dolog, amit rögtön lényeges megemlíteni, hogy minden helyszínt, legyen az étterem, bank, közért vagy csak látnivaló, háromféle jelzéssel jelölnek. A zöld az önállóan megközelíthető, a sárga a segítséggel használható, és a piros a nem akadálymentes útvonalnak felel meg. Jelenleg még főként a belvárosi helyszíneket sikerült a tesztelőknek felmérni, de ahogy azt mi is kipróbáltuk, ezek a jelölések mind megfelelnek a valóságnak.

Hogyan működik?
Az alkalmazást jelenleg csak Androidos okostelefonra lehet letölteni, viszont decemberben már érkezik az iOS-es verzió is. Első körben be kell állítani, hogy a felhasználó milyen eszközzel jár éppen a városban, így ez alapján kap pontos információt arról, hogy mi mennyire akadálymentes a számára. Ez azért fontos, mert ami egy aktív kerekesszékesnek segítséggel egyszerűen megközelíthető, addig ez sokszor elektromos kerekesszékkel már nem ugyanolyan könnyű.

Az alkalmazást és a térképen feltüntetett információkat használat közben is bővíthetitek. Ez hogy történik?

Ha van olyan helyszín, ami éppen még nem jelent meg a térképen, akkor azt hozzá tudjuk adni és jelölni az alábbiak szerint:

A program már letölthető ingyenesen a Google Play áruházból, de a fejlesztők azért felhívják rá a figyelmet, hogy elsősorban a kerekesszékes felhasználóktól várják a visszajelzéseket, mivel nekik készült. Persze, ez ne rettentsen el senkit a letöltéstől, hiszen aki szeretne segíteni, ugyanúgy tehet megjegyzéseket és javaslatokat az applikáció további fejlesztéséhez.

Androidra innen érhető el:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.route4u.app

Fenyvesi Zoltánról hamarosan még többet fogsz hallani, ugyanis izgalmas meglepetésekkel készülünk közösen a handbike maratonfutóval. Addig is kövesd nyomon Zoli mindennapjait Facebookon és Instagramon @wheelchairguy néven.

Ez is érdekelhet

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Monitor

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

Divathírek

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái