Tippek az üres falak dekorálásához

2021.március.10.

Horváth Amelita vagyok, 2016 óta dolgozom lakberendezőként. ,,Boldog az, aki otthon boldog" - mondta Lev Tolsztoj. Ezzel az egyszerűnek tűnő életigazsággal kezdeném a bemutatkozásom, ugyanis ezt az elvet vallom én is. A mai rohanó világban az emberek állandó megújulásra és izgalomra vágynak, állandóan utaznak, keveset vannak otthon. Mégis bárhova utazunk a világban, bármerre visz az utunk, szükségünk van egy helyre, melyet otthonnak nevezhetünk. Az otthon egy hely, egy érzés, egy bázis, melyet minden ember megérdemel. Ezt tartom a munkám szépségének: otthont adhatok az ügyfeleimnek, ahova szívesen térnek haza, ahonnan szívesen indulnak el.

Tippek az üres falak dekorálásához
Fotó: Getty Images
Fotó: Horváth Amelita

Megosztok veletek néhány tippet, melyeket én is alkalmazok a munkám során. Persze minden tér egyéni tulajdonságokkal rendelkezik, tehát azt gondolom, minden tér egyedi koncepciót és gondolatokat érdemel ahhoz, hogy a legjobban mutasson, de ezek általános igazságok. Remélem tudtam segíteni!

Fotó: Horváth Amelita

01 - Festés

Hogy mi ebben a dekoráció? Ne sima festésben gondolkodjatok: dekorfestésre fel! Rengeteg márka van már a magyar piacon is, akik dekorfestéssel, vagy dekorfestékekkel foglalkoznak. Szinte bármely interneten talált fotót lefestenek, legyen az egy szép festmény, tapéta festett verzióban vagy egy betonhatású fal készítése dekorfestékből.

Fotó: Horváth Amelita

02 - Falpanelek

A falpanelek kínálata széles skálán mozog. Kereshetünk ízlésünknek megfelelőn klasszikus, stukkószerű, geometrikus, falpaneleket is, és ha ez nem lenne elég, az anyagok tárháza is elénk tárul, ugyanis már nemcsak olyan falpaneleket gyártanak, amelyek a behorpadnak a körmünktől, hanem keményített poliuretán, fa, festett fa, vagy akár kárpitozott, bőr falpaneleket is választhatunk.

Fotó: Horváth Amelita

03 - Képek

Mitől is lenne jobban szerethető az otthonunk, mint a személyes emlékektől? Mutatok néhány kompozíciót, hogyan is teheted fel rendezetten a családi képeket, a kedvenc városaidat, motiváló idézeteket képek formájában! Törekedhetsz az egységességre keretek terén, ha otthonodhoz az passzol, de akár kombinálhatod is a különböző képkereteket, ha bohókásabb hatásra vágysz.

Fotó: Horváth Amelita

04 - Növényfal

Nem kell megijedni! Ugyan létezik élő növényfal, ám ezt otthonra nem ajánlom, mert egyedi fények és öntözőrendszer kialakítása szükséges hozzá, ehelyett létezik műnövényfal! Könnyű tisztán tartani, portalanítani, nem telepszenek bele a bogarak, mégis exkluzív természetközeli hatást kölcsönöz. Válaszd az otthonodhoz illő mohafalat, kevert műnövényfalat, vagy ha nőiesebb energiákra vágynál, hol is készülhet menőbb fotó, mint egy virágfalnál?!

Fotó: Horváth Amelita

5- Tükör

Lehet kerek, szögletes, asszimetrikus, színezett, LED-es! Tegyél alá egy szép konzolasztalt is, majd díszítsd egy asztali lámpával. A helyiségek ékszere lehet ez a kompozíció!

Instagram: @amelitahorvath

Facebook: www.facebook.com/interiordesign.hu

Web: www.amelitahorvath.com

Ez is érdekelhet

György herceg szívmelengető mérföldkőhöz ért

György herceg szívmelengető mérföldkőhöz ért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói