Tökéletes randivacsora: Pezsgős-kapribogyós serpenyőben sült lazacfilé, spenótchipssel

2016. február 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tökéletes a randivacsorához, vagy a szerelmes Valentin-napi romantikus vacsorához.

Egészséges, könnyű, a pezsgő miatt ünnepibb mint egy megszokott recept, emellett a lazac-rozmaring-gyömbér afrodiziákum, azaz érzelmi- és fizikai vágyfokozók, ami ideális egy szerelmes éjszaka előtt :-)

Pezsgős-kapribogyós serpenyőben sült lazacfilé, spenótchipssel


Mennyiség: 2 fő
Elkészítés: 20 perc

Hozzávalók:


2 db bőr nélkül lazac filé
3ek. Pödör Szőlőmag olaj
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
frac12; tk. só
frac12; tk. frissen őrölt bors
1ek. friss rozmaring levél, nagyon apróra vágva
frac12; citrom reszelt héjja
1dl pezsgő
2dl csirke alaplé
4tk. kapribogyó
1tk. gyömbér, reszelve
1,5 dl tejszín











Spenót chips:

4 bögre bébispenót levél
2 ek. Pödör olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Lépésről lépésre:

1. A lazacok mindkét oldalát szőlőmagolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és reszelt citromhéjjal bedörzsöljük. A serpenyőt felforrósítjuk és a hal mindkét oldalát 4-4 percig sütjük, addig, amíg a külseje aranybarna és ropogós, a belseje omlós és nem rózsaszín már a húsa.
2. Kivesszük a lazacfiléket a serpenyőből pihentetni egy tálra. Időközben üvegesre pároljuk a fokhagymát a serpenyőben maradt zsiradékban. Felöntjük pezsgővel, aminek az alkohol tartalmát elfőzzük.
3. Hozzáadjuk a kapribogyót, a reszelt gyömbért és a csirke alaplevet. Addig főzzük, amíg a szósz a felére redukálódik. Legvégén felöntjük tejszínnel és addig hagyjuk még a tűzön, amíg mártás állagot nem kapunk. Sóval-borssal ízesítjük.
4. Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal addig, amíg az olaj egyenletesen befedi a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek.


TIPP: Abban az esetben, ha nincs gyömbér reszelőnk, takarjuk le egy fóliával a hagyományos sajtreszelő tetejét. Ezzel a technikával csak a gyömbér friss húsát kapjuk, míg szálkás, fás része nem kerül lereszelésre.

Olvass még több finom receptet Adrienn oldalán: www.martonadrienn.hu!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Negyven felett is ragyogunk: az AGNESKOVACS Clarté kollekció a női kiteljesedést ünnepli

Negyven felett is ragyogunk: az AGNESKOVACS Clarté kollekció a női kiteljesedést ünnepli

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Itt a bizonyíték, hogy a stílusos öltözködés és a fenntarthatóság nem zárják ki egymást (x)

Itt a bizonyíték, hogy a stílusos öltözködés és a fenntarthatóság nem zárják ki egymást (x)

Te is mindig szorongsz, ha nőgyógyászhoz mész? Így érdemes felkészülni előtte (x)

Te is mindig szorongsz, ha nőgyógyászhoz mész? Így érdemes felkészülni előtte (x)

Itt az idő, hogy kiderüljön, mennyire tudsz takarékoskodni! - KVÍZ (x)

Itt az idő, hogy kiderüljön, mennyire tudsz takarékoskodni! - KVÍZ (x)

Extra fényes és egészséges tincsekre vágysz? Ezzel az egyszerű hajápolási rutinnal lehetséges! (x)

Extra fényes és egészséges tincsekre vágysz? Ezzel az egyszerű hajápolási rutinnal lehetséges! (x)